Dani Erasmusa u Srednjoj školi Vrbovec

0
Komunalac add

Srednja škola Vrbovec obilježit će 13. i 14. 10. Dane Erasmusa (ErasmusDays) u holu škole za sve učenike i nastavnike Srednje škole Vrbovec te sve posjetitelje koji imaju želju doznati što je Erasmus i kako on funkcionira. ErasmusDays će se održati šestu godinu zaredom u cijelom svijetu (13., 14. i 15. listopada) kako bi se obilježio uspjeh ovog programa Europske unije.

EU već 35 godina širi vidike i obogaćuje edukaciju milijuna ljudi. Ove godine se osim toga obilježava i Europska godina mladih pa je slavlje u znaku dvostrukog jubileja. Zato se ove godine ErasmusDays slavi pod krilaticom –„S mladima današnjice i sutrašnjice dijelimo europske vrijednosti: za proteklih 35 godina i još mnogo nadolazećih.“

Naša je škola ove godine dobila dva Erasmus projekta pa će naše aktivnosti povodom Dana Erasmusa biti usko povezane s tim mobilnostima.

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022. g. za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja, prihvatila je projektni prijedlog Srednje škole Vrbovec „Školska motiva(k)cija“. Radi se o dodjeli bespovratnih sredstava u cilju mobilnosti (stručnog osposobljavanja) osmero nastavnika naše škole. Isto tako je Srednjoj školi Vrbovec prihvaćen i projektni prijedlog za Ključnu aktivnost 122 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s nazivom teme Erasmus+ projekta  „Putujemo zelenim poljima znanja“, u kojem će na mobilnosti sudjelovati učenici zanimanja ekonomist, kuhar i prodavač koji će obavljati stručnu praksu u Irskoj, gdje će im se pružiti stručna znanja koja im nedostaju kao i ona koja ne mogu usvojiti u lokalnom okruženju. Učenici će biti na edukaciji upravo na onim poslovima za koje se obrazuju, u kvalitetnim i poticajnim radnim uvjetima.

U holu škole će se održati edukativna izložba radova naših učenika i njihovih mentora kojima ćemo istaknuti važnost najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Na taj ćemo način predstaviti planirane ciljeve i projektne aktivnosti naših projekata. Stoga pozivamo sve zainteresirane građane grada Vrbovca i šire okolice da dođu na izložbu radova  u Srednju školu Vrbovec povodom obilježavanja Dana Erasmusa.

Tekst napisale profesorice: Jasna Dobrotić i Marijana Radić, Srednja škola Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime