“Dani astronomije” u POU Vrbovec

0
Komunalac add
Pučko otvoreno učilište Vrbovec, u suradnji s Osnovnom školom Krunoslava Kutena, organizira program pod nazivom “Dani astronomije”. Program će započeti predavanjem o Mjesecu koje će se održati u ponedjeljak, 28. ožujka 2022. godine točno u podne.
Učenici OŠ Krunoslava Kutena slušat će o položaju mjeseca u Sunčevom sustavu i njegovom utjecaju na planet Zemlju. Praktično će biti demonstrirano kako i zašto se svakodnevno mijenja odnos tamne i osvijetljene strane Mjeseca. Voditelji su Dora Premor i Uroš Todorović Mikšaj.
Inače, učenici koji će biti na predavanju polaznici su Znanstvenog kluba OŠ Krunoslava Kutena kojeg vode Nevenka Jakuš i Iva Lednicki. Kao pripremu za spomenuto predavanje u školi su razgovarali o magnetizmu, meteorologiji, mijenjanju vremena te su izrađivali oblak u boci i sunčani sat.
U sklopu programa, 8. travnja 2022. godine od 19:30 sati, promatrat ćemo Mjesec teleskopom, a događanje je otvoreno za sve naše sugrađane i trajat će dugo u noć s obzirom na to da je položaj Mjeseca nad Vrbovcem povoljan za promatranje. U slučaju lošeg vremena promatranje pomičemo na drugi termin – poručuju iz POU Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime