Danas sjednica Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Nova sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca održat će se danas s početkom u 18 sati. Nakon aktualnog sata vijećnici će raspravljati o promjenama Statuta Grada Vrbovca i Poslovnika Gradskog vijeća. Na dnevnom redu je i donošenje Odluke o novčanoj pomoći za sanaciju šteta od potresa na objektima na području grada Vrbovca. U Grad je pristiglo 130 prijava građana za oštećenja od potresa, naglasio je predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček. – Mi ćemo svakako raspodijeliti sredstva koja smo dobili iz Županije, ali i Grad Vrbovec ima predviđena sredstva za elementarne nepogode. Oformit će se stručno povjerenstvo koje će obići te objekte, procijeniti štetu i obeštetiti građane – rekao je Herček.

Očekuje se i donošenje Odluke o jednokratnoj potpori vlasnicima ugostiteljskih objekata, teretana i fitness centara na području grada Vrbovca za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih epidemijom bolesti COVID-19. –Glasat ćemo o financijskoj pomoći kako bi svim tim ljudima kojima je onemogućen rad, Grad pomogao da prebrode tu situaciju. Nadam se da će mjere biti povoljnije i da će konačno svi moći raditi i živjeti od svog rada – istaknuo je Herček.

Prema neslužbenim informacijama raspuštanje Gradskog vijeća uoči lokalnih izbora očekuje se 15. travnja. –Mislim da će biti još eventualno jedna ili dvije sjednice do tada. Pred nama je još nekoliko odluka koje treba donijeti, uglavnom tehničke naravni. Kreće predizborna kampanja, uvijek su moguća politička nadmetanja i tenzije, pozivam vijećnike da se suzdrže od provokacija. Isto tako, na aktualnom satu vijećnici od gradonačelnika trebaju dobiti odgovore na njihova pitanja koja unapređuju život u gradu, na pitanja koja im i građani postavljaju, a ne da se sat koristi i zloupotrebljava kao medijski prostor za blaćenje političkih protivnika. To neću dopustiti – naglasio je Herček.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime