Danas sjednica Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Danas se sastaje Gradsko vijeće Grada Vrbovca. Na dnevnom redu sjednice je 16 točaka. Nakon aktualnog sata izvješće o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira na području Vrbovca za 2018./2019. godinu podnijet će načelnik Policijske postaje Vrbovec Ivica Jurčević.

Izvješća o radu i poslovanju za 2019. godinu podnijet će i predstavnici Dječjeg vrtića Vrbovec, Razvojne agencije Grada Vrbovca, Pučkog otvorenog učilišta, Narodne knjižnice te I. i II. OŠ Vrbovec.

Pregled protekle godine vijećnicima će predstaviti i čelni ljudi Turističke zajednice Grada Vrbovca, Vatrogasne zajednice, Gradske zajednice športskih udruga te Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec.

Nakon dužeg vremena ponovno se vijećnici okupljaju u Gradskoj vijećnici i sjednica će se održati uživo što mi je iznimno drago. Do sada smo imali nekoliko elektroničkih sjednica što je jako teško održavati – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček.

Dodaje da nakon verifikacije zapisnika sa zadnje elektroničke sjednice počinje aktualni sat. – Smatram da vijećnici nakon nekoliko mjeseci željno očekuju da uživo pitaju gradonačelnika i gradske službe ono što ih zanima. Mislim da će tu biti veliki interes te da će aktualni sat potrajati duže. Želim da svi vijećnici mogu postaviti pitanja i na njih dobiti odgovor. Nakon aktualnog sata slijedi rasprava o dnevnom redu kojeg ćemo i nadopuniti dodatnom točkom o iznosu participacije roditelja u pokrivanju troškova osnovnog glazbenog obrazovanja – naglasio je Herček.

Među ostalim, najavljeno je donošenje godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Vrbovca za 2019. godinu te izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu 2019. godine.

Vijeće će danas također odlučivati o nagradama i priznanjima Grada Vrbovca. Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 18 sati u Gradskoj vijećnici.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime