Danas sjednica Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Vrbovečki gradski vijećnici danas ponovno sjedaju u vijećničke klupe. Na dnevnom je redu 13 točaka. –Prva najavljena točka, Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, skida se s dnevnog reda jer smo od tvrtke koja izrađuje program dobili informacije da popis nije ažuriran, jer je u međuvremenu došlo do prodaje mnogih zemljišta. Sugestija tvrtke je da se takav neažurirani program ne donosi, tako da ćemo to napraviti kada budemo imali sve prave podatke, kroz dva do tri tjedna – pojasnio je predsjednik Vijeća Hrvoje Herček.

Nakon Aktualnog sata pred vijećnike dolazi Analiza stanja sustava civilne zaštite za 2019. godinu te odluka o pristupanju raspravi za promjenu Statuta Grada Vrbovca. – Riječ o usklađenju sa Zakonom, a tu je najvažnija novost da je Ured državne uprave ukinut te njihove poslove sada preuzima Zagrebačka županija – ističe Herček.

Vijećnici će na današnjoj sjednici glasati i o prijedlogu o osnivanju dva nova povjerenstva, jedno za analizu transparentnosti poslovanja Komunalca Vrbovec, a drugo za utvrđivanje načina zbrinjavanja pasa lutalica na području grada Vrbovca od 2017. do 2019. godine.-Predlagatelj je vijećnik Dražen Sudinec. Mislim da su to dvije točke koje će izazvati najviše rasprave. Zakonsko je pravo svakog vijećnika da takvu točku uvrsti na dnevni red, a večeras ćemo vidjeti hoće li taj prijedlog imati dovoljno ruku – naglasio je Herček.

Na sjednici se očekuje i imenovanje ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbovec. –Jučer je održano Upravno vijeće Dječjeg vrtića koje je jednoglasno izabralo sadašnju v.d. ravnateljice Kristinu Ljubić Nežić. Mislim da će Gradsko vijeće potvrditi tu odluku – rekao je Herček.

Očekuje se i donošenje Izmjena i dopuna Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić Vrbovec, kojima  je između ostalog predviđeno da roditelji moraju donijeti potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o radno-pravnom statusu, koja ne smije biti starija od 30 dana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime