Danas počinje biciklistička utrka CRO Race

0
Komunalac add

Danas počinje šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race koja će trajati sve do 3. listopada, a tijekom koje će ponajbolji svjetski vozači u šest etapa odvesti 1080 kilometara diljem Hrvatske. Ovogodišnja će utrka ugostiti dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, iz kategorija natjecanja World Teams, Professional Continental i Continental.

Vozit će sljedećim etapama: 1. Osijek – Varaždin (237 km), 2. Slunj – Otočac (187 km), 3. Primošten – Makarska (167 km), 4. Zadar – Crikvenica (197 km), 5. Rabac/Labin – Opatija (137,5 km) i 6. Samobor – Zagreb (156,5 km). Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika ove će godine biti kod Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

Svi će se natjecatelji boriti za crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Organizator utrke je tvrtka Top Sport Events koja je već dokazala uspjeh tijekom proteklih pet izdanja CRO Racea, a na čelu joj je proslavljeni bivši hrvatski biciklist Vladimir Miholjević. Zahvaljujem svim državnim institucijama, županijama, gradovima, općinama i ostalim destinacijskim partnerima te svim partnerima i sponzorima koji su uz nas i podržavaju ovaj projekt. Ove smo godine još snažnije motivirani da Hrvatskoj i svijetu pokažemo spremnost za organizaciju ovakve manifestacije na najvišoj razini koja na najbolji način promovira našu zemlju i njezine prirodne ljepote – rekao je Miholjević.

Završna, šesta etapa utrke startat će u Samoboru s prolaskom kroz Svetu Nedelju, Veliku Goricu, Dugo Selo i Vrbovec te posljednji brdski cilj utrke u Svetom Ivanu Zelini nakon kojeg će završiti u Zagrebu. Biciklisti će kroz Vrbovec proći ove nedjelje, 3. listopada oko 13 sati. O zatvaranju dijelova prometnica gdje će biciklisti proći, građani će biti naknadno obaviješteni.

Destinacijski partneri na ovoj etapi su Zagrebačka županija, Samobor, Sveta Nedelja, Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina i Grad Zagreb.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime