Danas počela treća faza popuštanja mjera

0
Komunalac add

Hrvatska je danas ušla u treću fazu popuštanja epidemioloških mjera. Počinje nastava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a nakon gotovo dva mjeseca pauze počinju raditi trgovački centri, kafići i restorani uz stroge preporuke kojima se detaljno uređuje način njihova rada.

U trećem koraku popuštanja mjera Nacionalni stožer civilne zaštite odobrio je okupljanje do 40 osoba kao i rad trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, nacionalnih parkova i parkova prirode te održavanja proba umjetnika i djelatnika u kulturi u manjim skupinama.

Uspostavlja se međugradski cestovni, željeznički i domaći zračni prijevoz putnika te se otvaraju autobusni i željeznički kolodvori za međugradski promet. HŽ Putnički prijevoz putnicima je sukladno preporukama HZJZ-a preporučio održavanje razmaka, korištenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku pri ulasku u vlak.

Stožer je također donio odluku kojom se ukidaju e-propusnice, no relaksiranje mjera ne odnosi se na otok Brač gdje je vraćen stroži režim nakon što je postao novo žarište epidemije.

Također, hrvatskim državljanima omogućuje se odlazak u inozemstvo, a stranim državljanima ulazak u Hrvatsku zbog gospodarskih interesa ili neodgodivih osobnih razloga.

Za prelaske granice potrebno je pridržavanje preporuka, no više se neće morati u samoizolaciju nakon ulaska u zemlju.

 

 

Izvor: Hina

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime