Danas odluka o odlaganju zelinskog otpada u Vrbovcu

0
Komunalac add

Vijećnici vrbovečkog Gradskog vijeća danas će u 17,30 sati održati Tematsku sjednicu na temu „Rasprava o prijedlogu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za odlaganjem otpada s područja grada Sv. Ivana Zeline na odlagalištu otpada Beljavine na području Grada Vrbovca”. Podsjetimo, na sjednicu su uz vijećnike i izvršnu vlast pozvani i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš te ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić, koji bi trebali vijećnicima Gradskog vijeća obrazložiti svoju odluku.

Sjednica je sazvana nakon što je u Grad Vrbovec stigao Dopis Fonda o odlaganju zelinskog smeća u Vrbovcu, vrbovečki se politički život dodatno uzburkao, a vijećnici HDZ-a, BM 365 i Reformista uputili su predsjedniku Gradskog vijeća Zahtjev za sazivanjem tematske sjednice.

 

Novost u odnosu na do sada poznate informacije o kapacitetu vrbovečkog odlagališta je to da je tvrtka Dimil d.o.o. dostavila novi izračun slobodnih kapaciteta. Prema tom izračunu, kapacitet Beljavina je manji nego što je to predstavljeno u izračunu napravljenom u prosincu 2018. godine.  – Prema novom izračunu, na Beljavinama ima prostora za 46.196 m³ (36.956 tona), što znači da bi se vrbovečki i zelinski otpad mogao odlagati narednih šest godine. Prijašnji podaci, koji su se pokazali pogrešnima, ukazivali su na kapacitet od 59.289 m³ ili mogući period odlaganja od deset godine – rekao je predsjednik vijeća Herček.

Budući da se na tematskim sjednicama ne može donijeti odluka, već samo zaključak, sazvana je i Izvanrednu sjednicu koja će se istog dana održati odmah po završetku Tematske sjednice i na kojoj bi trebala biti izglasana i odluka kako će Grad Vrbovec postupiti.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime