Danas nova sjednica Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Danas će se održati nova sjednica Gradskog vijeća. Najvažnija točka na dnevnom redu je prvi rebalans proračuna Grada Vrbova za 2022. godinu. U rebalans se kreće zbog geodetsko-katastarske izmjere koja bi trebala početi početkom rujna, pojasnio je gostujući u našem programu gradonačelnik Denis Kralj. –Mi moramo povećati stavku za geodetsko-katastarske izmjere, kako bismo mogli ispunjavati svoje ugovorne obveze. U rebalansu smo predvidjeli i sredstva za dvoranu u Lonjici, malo smo povećali i sredstva za vatrogasce, no izmjera je glavni razlog rebalansa, vrijednost tog ugovora je 9 milijuna i 600 tisuća kuna, od čega Grad mora osigurati 5 milijuna i 812 tisuća kuna – rekao je Kralj.

Na dnevnom je redu i Odluka o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnina. Riječ je o zemljištu ispod vodotornja. –Grad tamo ima tri parcele koje su predviđene za gradnju stambenih zgrada, to je ono što pokušavamo pokrenuti u Vrbovcu, izgradnju novih stanova da nam mladi ljudi ne odlaze i da ne kupuju stanove u susjednim gradovima gdje ih ima puno više, već da ostanu u Vrbovcu i ovdje kupe stan – rekao je Kralj.

Na sjednici se očekuje i donošenje Zaključka o potpisivanju Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju. –Pridružujemo se gradovima koji provode zelene politike, to je prilika da povučemo sredstva iz Europske unije i da živimo u ljepšem okolišu – poručio je gradonačelnik.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime