Danas na trgu uživajte u “kraljici sportova”

0
Komunalac add

U organizaciji Atletskog kluba Sveti Vid Vrbovec danas će se održati 3. međunarodni atletski miting “Salix Sub Astra”. Miting počinje u 16 sati na gradskom trgu. Prijavljeno je 47 natjecatelja u disciplinama skok s motkom (žene i muškarci) i skok u dalj (žene i muškarci). –Među njima javnosti je najzvučnije ime motkaša Ivana Horvata, državnog rekordera i hrvatskog reprezentativca (NR 5,71m), ali ne treba potcjenjivati ni ostale atletičare i atletičarke koji su, u ovim vremenima kada su morali trenirati pod posebnim uvjetima, željni uspjeha i što boljih osobnih rezultata – naglašava predsjednik kluba Marijo Dautanec te dodaje kako je među njima i Vrbovčanka Greta Dautanec (19), koja je još daleko od vrhunskih rezultata, ali svojom upornošću i ustrajnošću nastoji korak po korak popravljati svoj najbolji rezultat u skoku s motkom, koji trenutno iznosi 3,00 metra.

Inače, Atletski klub Sveti Vid osnovan je 2012. godine te okuplja djecu, mladež i ostale zaljubljenike u stadionsku atletiku. Kroz godine postojanja postupno razvija sve discipline atletike, od trkačkih, skakačkih do bacačkih. Klub je iznjedrio mnogo prvaka Hrvatske, pojedinačnih i ekipnih te desetak reprezentativaca koji su sudjelovali i osvajali odličja na međunarodnim mitinzima i natjecanjima.

Nadamo se da će i ovogodišnje natjecanje biti poticaj svima onima koji bi se željeli okušati u jednoj od mnogobrojnih atletskih disciplina, da se jave u Atletski klub Sveti Vid Vrbovec (aksvetivid@gmail.com) jer atletika je ipak kraljica sportova – poručuju organizatori.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime