Danas kreće isplata povrata poreza

0
Komunalac add

Danas počinje isplata povrata poreza na dohodak što je u srijedu i najavio ministar financija Zdravko Marić. Građanima bi većina povrata poreza trebala biti isplaćena do prve polovine kolovoza.

Prema riječima ministra Marića, svima koji su dobili rješenja o povratu poreza do 30. lipnja, a nakon roka od 30 dana za korekcije i žalbe, od danas kreće isplata povrata poreza. I ove godine za oko 600 tisuća građana proveden je poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2018. godinu. Zadnji je dan za predaju godišnjih prijava poreza na dohodak bio 28. veljače, a to je i rok u kojem građani za koje će se provoditi poseban postupak mogu Poreznoj upravi dostaviti obrazac za priznavanjem prava u posebnom postupku na obrascu ZPP-DOH, kao što su npr. prava na uzdržavane članove uže obitelji i/ili djecu i sl.

Po podacima Porezne uprave od sredine veljače ove godine, poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2017. godinu proveden je za ukupno 600.982 porezna obveznika. Većina tih građana, ili njih 522.277 je ostvarila pravo povrata više uplaćenog poreza i prireza porezu na dohodak i njima je tako vraćeno 934,7 milijuna kuna, dok su 63.044 građana trebala uplatiti oko 170,7 milijuna kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime