Danas kreće druga faza popuštanja mjera

0
Komunalac add

Danas kreće druga faza popuštanja mjera u kojoj se omogućuje rad zdravstvenog sustava u punom opsegu, kao i rad privatnog zdravstvenog sustava uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

S radom danas ponovno počinju frizeri, kozmetičari, pedikeri i sve ostale uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima. U uslužne djelatnosti koje smije krenuti s radom, uključeni su i i saloni za masažu i usluge fizioterapije izvan bolnica, za koje je zabrana rada trebala vrijediti još tjedan dana.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je i preporuke za frizerskih i kozmetičkih salona tijekom pandemije COVID-19. Preporučuje se isticanje vidljivih obavijesti za sve djelatnike i klijente, postavljanje dezinficijensa na ulazu u salone te raspoređivanje mjesta u čekaonicama tako da zadovoljavaju mjere fizičke udaljenosti za klijente koji ne mogu čekati izvan prostora salona, dok ostali svoj red čekaju vani.

Preporučuje se i postavljanje zaštitne pregrade u dijelovima salona gdje se plaćaju usluge te je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od 1,5 metra između svih osoba koje se nalaze uz prostoru, izuzev klijenta i djelatnika za vrijeme pružanja usluge.

Treća faza popuštanja mjera kreće 11. svibnja. Između ostalog, omogućit će se okupljanja do 10 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti. Rad trgovačkih centara uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera, rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda te posebnih razrednih odjela i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime