Dan žalosti u Vrbovcu

0
Foto: MORH
Komunalac add

Gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj donio je Odluku o proglašenju današnjeg dana (08. svibnja 2020. godine) Danom žalosti na području grada Vrbovca zbog tragične pogibije poručnika Luke Jagatića iz Peskovca.

Nesreća se dogodila jučer oko 16 sati u mjestu Biljane Donje, nedaleko od Zadra, kada je pao vojni školski avion. U ovoj velikoj tragediji poginuli su pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnik Marko Novković te polaznik letačke selekcijske obuke poručnik Luka Jagatić iz Peskovca.

Poručnik Luka Jagatić rođen je 1995. godine u Peskovcu, gdje je i živio. Pripadnik je Hrvatske vojske od 2019. godine. Na Hrvatskom vojnom učilištu završio je studij vojnog inženjerstva i dobio čin poručnika.

Dan žalosti označiti će se spuštanjem zastava na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravosudna tijela, ustanove te zgradama ostalih institucija, udruga i klubova na području grada Vrbovca koji imaju istaknutu zastavu.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime