Dan Zagrebačke županije obilježen u Dugom Selu

0
Komunalac add

U subotu je obilježen Dan Zagrebačke županije, ove godine na njenom istoku, u Dugom Selu. Uz dječje igraonice, nastupe kulturno-umjetničkih udruga, prodajni sajam četrdesetak OPG-ova i obrta, kušanje najboljih dugoselskih vina, organiziran je i gastro show, gdje su se u pripremi roštilja okušale ekipe turističkih zajednica gradova i općina.

U roštiljadi se natjecala i vrbovečka ekipa predvođena direktoricom Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasnom Benedik te osvojila 2. mjesto. Najslasniji roštilj pripremila je ekipa TZG Zaprešića. Pokazali smo što Županija nudi. I odaziv posjetitelja govori da je ovo dobar projekt, stoga s njime nastavljamo i iduće godine – komentirao je župan Stjepan Kožić.

Županija bilježi porast broja turista, a tome služe i ovakve manifestacije – komentirao je Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela. Konkretno, u prvoj polovici ove godine broj turističkih dolazaka u županiju povećan je za 14 posto, a broj noćenja za 12 posto. Nakon domaćih, najbrojniji su gosti iz azijskih zemalja – dodala je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Vrhunac slavljeničke večeri obilježen je koncertom Ivana Zaka. Proslava dana Zagrebačke županije u Dugom Selu, u sklopu Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“, organizirana je u suradnji s Večernjim listom.

Foto: Zagrebačka županija

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime