Dan vatrogastva – vrbovečki vatrogasci na svečanoj primopredaji novih vozila

0
Komunalac add

Danas se obilježava Dan vatrogastva i blagdan Svetog Florijana, zaštitinika vatrogasaca, čime započinju preventivno promidžbene manifestacije u sklopu obilježavanja svibnja kao Mjeseca zaštite od požara. Povodom obilježavanja, vrbovečki su vatrogasci jutros zapalili svijeće i sirene na vatrogasnim vozilima kako bi odali počast svim poginulim i preminulim vatrogascima i hrvatskim braniteljima.

U sklopu obilježavanja Dana vatrogastva, predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca danas sudjeluju na svečanoj primopredaji 75 kombi te 15 interventnih vatrogasnih vozila u prostorima Državne vatrogasne škole u Zagrebu. Jedno novo vozilo stiže i u Vrbovec.

Podjeli će prisustvovati predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa suradnicima, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te predstavnici vatrogasnih organizacija koje će dobiti vatrogasna vozila.

Dan vatrogastva vrbovečki će vatrogasci obilježiti i u nedjelju, rekao nam je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Slavko Povrlišek. – U nedjelju će biti održana Sveta misa u 11:30 sati te posveta vozila – istaknuo je.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime