Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije u organizaciji II. OŠ Vrbovec održan je danas na glavnom gradskom trgu u Vrbovcu. Na prodajnoj izložbi svoje su proizvode izložile 23 učeničke zadruge, odnosno oko 150 zadrugara. Učenici su na svojim štandovima ponudili razne ukrasne i uporabne predmete, za svakog ponešto, a građani su kupnjom proizvoda po simboličnim cijenama podržali njihov rad.

U ime Zagrebačke županije mlade je zadrugare obišao zamjenik župana Hrvoje Frankić.

– To su mladi poduzetnici, koji od malih nogu uče raditi i stvarati, a u konačnici i nešto prodati, što potvrđuje vrijednost njihovog rada. Oni imaju posebno mjesto u srcima svojih učitelja i mentora, koji s njima rade, potiču njihovu kreativnost i djecu uče da je rad nešto najvrjednije u životu – istaknuo je Frankić.

Zagrebačka županija prepoznala je važnost ulaganja u učeničke zadruge, istaknula je Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

– Zagrebačka županija je jedina u Hrvatskoj koja ozbiljno podupire rad učeničkih zadruga. 135 tisuća kuna u proračunu nije malo, a mi ta sredstva koristimo na najbolji mogući način, vodimo zadrugare diljem Hrvatske i na međunarodne susrete, širimo njihova znanja i iskustva. Naši zadrugari redovito sudjeluju na državnim smotrama gdje redovito osvajaju nagrade. Kad u nešto ulažeš, onda možeš i očekivati rezultate – zaključila je Balen.

Na prostoru Zagrebačke županije djeluju 33 učeničke zadruge, s više od 2400 zadrugara.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime