“Dan s Jožom” – sjećanje na Josipa Pankretića

0
PIXSELL/Davorin Visnjic
Komunalac add

Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke i Gradska organizacija HSS-a Vrbovec u subotu, 11. siječnja prigodnim će programom u Vrbovcu obilježiti godišnjicu smrti narodnog tribuna i dugogodišnjeg saborskog zastupnika HSS-a Josipa „Jože“ Pankretića.

Program tradicionalne manifestacije „Dan s Jožom“ počinje u 15.30 sati polaganjem vijenaca na grob Josipa Pankretića u Dijanešu. Misa u župnoj crkvi Sv. Vida služit će se u 16 sati. U 17 sati u gradskoj vijećnici održat će se prigodni program uz dodjelu priznanja „Josip Pankretić“.

Josip Pankretić rođen je u Gaju 1933., a u borbu za hrvatskog seljaka i običnog čovjeka uključio se još šezdesetih godina prošlog stoljeća te je svoju borbu nastavio i nakon osamostaljenja Hrvatske. Poznat je po svojim iznimno karizmatičnim i iskrenim nastupima na kajkavskom dijalektu. –Naš Joža je bio i političar i vatrogasac i predsjednik NK Gaj, dakle bio je svestrana osoba sa širokim društvenim angažmanom, koja je obilježila naš kraj – poručuje v.d. predsjednik Gradske organizacije HSS-a Marko Belošević.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime