Dan otvorenih vrata Skloništa za napuštene životinje “Luč Zagorja”

0
Komunalac add

U subotu, 18. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata u skloništu za napuštene životinje “Luč Zagorja” u Selnici, Marija Bistrica. U terminu od 10 do 18 sati posjetitelji će moći prošetati pse, igrati se s njima, upoznati se sa načinom rada skloništa, donirati potrepštine te udomiti pse. Osnovni cilj organiziranja Dana otvorenih vrata skloništa upravo je taj da svim zainteresiranim posjetiteljima prezentiraju rad skloništa te da upoznaju životinje koje se ondje nalaze i u razgovoru s volonterima saznaju kako im mogu pomagati.

Podsjetimo, sklonište „Luč Zagorja“ osnovano je 2014. godine s ciljem kontrole napuštenih pasa na području Krapinsko-zagorske županije i s ciljem sprječavanja širenja zaraznih bolesti kod životinja. U skloništu borave napuštene životinje koje su zbrinute s područja gradova i općina s kojima sklonište ima sklopljen ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja. Posebna pažnja posvećuje se unaprjeđenju ljudskog odnosa prema životinjama kroz edukaciju, od vrtićke dobi nadalje.

Više informacija o skloništu možete pronaći ovdje ili na facebook stranici Sklonište za nezbrinute životinje “Luč Zagorja”, Marija Bistrica.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime