Dan otvorenih vrata Skloništa za napuštene životinje “Luč Zagorja”

0
Komunalac add

U subotu, 08. listopada 2022. godine održat će se Dan otvorenih vrata u skloništu za napuštene životinje “Luč Zagorja” u Selnici, Marija Bistrica. U terminu od 10 do 18 sati posjetitelji će moći prošetati pse, upoznati se sa načinom rada skloništa, donirati potrepštine te udomiti pse. Voditeljica skloništa Mirjana Zajec istaknula je kako je osnovni cilj organiziranja Dana otvorenih vrata skloništa upravo taj da svim zainteresiranim posjetiteljima prezentiraju rad skloništa te da upoznaju životinje koje se ondje nalaze.

Također, naglasila je da su pripremili brojne aktivnosti u kojima posjetitelji mogu sudjelovati. – Bitno nam je prezentirati sklonište, naš rad, da ljudi upoznaju životinje koje se ovdje nalaze, da s njima prošeću, mogu ih očetkati, podružiti se s njima. Pripremamo također i radionice za djecu te edukacije kako bismo ljudima približili na koji način funkcionira postupak zbrinjavanja i udomljavanja životinja. Želja nam je privući što veći broj posjetitelja u sklonište „Luč Zagorja“ i stvarati naviku posjećivanja skloništa i šetnji napuštenih pasa. – poručila je.

Ovo je već peta godina zaredom da se održava Dan otvorenih vrata. – Uvijek se baziramo na taj datum oko 4. listopada kada je Međunarodni dan zaštite životinja. Inače ovdje imamo i naše stalne volontere koji su veoma aktivni, a oni će svima koji nas posjete prezentirati sve što se radi u skloništu, odakle nam dolaze životinje, bit će i druženje sa životinjama. Tako da će cijelog dana biti nekih aktivnosti. Dođite na ugodno druženje i razveselite naše štićenike – rekla je Zajec.

Trenutno je u skloništu 76 pasa i 18 mačaka. Mjesečno u prosjeku udomljuju 35 pasa. Svi zainteresirani za udomljavanje ili doniranje potrepština poput hrane, deka i slično te za sve ostale informacije i pitanja mogu se obratiti na kontakte navedene na internetskoj stranici skloništa i na facebook stranici Sklonište za nezbrinute životinje “Luč Zagorja”, Marija Bistrica. – Ako netko želi donirati potrepštine, može nazvati. Ukoliko nema mogućnosti doći u sklonište, mi dogovorimo prijevoz tih stvari – dodala je Zajec.

Inače, sklonište „Luč Zagorja“ osnovano je 2014. godine s ciljem kontrole napuštenih pasa na području Krapinsko-zagorske županije i s ciljem sprječavanja širenja zaraznih bolesti kod životinja. U skloništu borave napuštene životinje koje su zbrinute s područja gradova i općina s kojima sklonište ima sklopljen ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja. Posebna pažnja posvećuje se unaprjeđenju ljudskog odnosa prema životinjama kroz edukaciju, od vrtićke dobi nadalje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime