Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

U spomen na 27. lipnja 1991., kada je uz rijeku Kupu na području Pokupskoga raspoređena 2. „A“ brigada ZNG-a, kasnije 2. gardijska brigada „Gromovi“, Zagrebačka županija ovaj dan slavi kao Dan hrvatskih branitelja. Središnja svečanost tim povodom održana je ove subote u Svetom Ivanu Zelini.

Svečano obilježavanje započelo je mimohodom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim braniteljima kod središnjeg križa i spomenika na gradskom groblju, a sveta misa služena je u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja. Središnja svečanost održana je u Sportsko-rekreacijskom centru, na kojoj su uz okupljene branitelje i njihove obitelji i prijatelje, sudjelovali i izaslanik premijera, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te saborski zastupnik Ante Deur, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Iz Vrbovca na Danu hrvatskih branitelja Zagrebačke županije sudjelovali su članovi Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec i HVIDR-e Vrbovec. Tijekom Domovinskog rata više od 400 hrvatskih branitelja iz Zagrebačke županije položilo je živote za slobodu koju danas imamo.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime