Čudesna i nestvarna klupska 2021. godina i borba za Jedinstvenu treću ligu

0
Komunalac add

Trećeligaš NK Vrbovec održao je izvještajnu skupštinu u dvorani Gradskog stadiona na kojoj je uz članove kluba bio prisutan i zamjenik gradonačelnika Marko Belošević. Poslije otvaranja skupštine odmah na početku rada Belošević se obratio skupštinarima i naglasio da je NK Vrbovec najpoznatiji i članstvom najbrojniji vrbovečki klub koji ima bogatu tradiciju, uspjehe i prepoznatljivost. –Iako ima kritika i primjedbi da gradska vlast najviše sredstava ulaže u nogomet i u ovaj klub, te su primjedbe neosnovane, jer je ovo stožerni klub u kojem se kvalitetno i stručno radi i koji ima primjerno organizirano Školu nogometa. Dakako, da želimo svim sportskim klubovima stvoriti što bolji okvir za njihovo djelovanje i na tome ćemo i dalje raditi i težiti. Shodno tome podigli smo financijska sredstava za rad sportskih društava i pomažemo u obnovi sportske infrastrukture. Tako je uređena i energetska obnova Gradskog stadiona te napravljeni i drugi potrebni poslovi – rekao je Belošević te Izvršnom odboru poželio puno uspjeha u daljnjem radu kluba i dizanju sportske kvalitete i uspjeha.

Predsjednik Mato Jelić zatim je podnio izvješće o radu i financijsko izvješće za 2021. godinu. –Bila je to čudesna, nestvarna i povijesna godina za ovaj klub. Uspjeli smo u nečemu što i u teoriji nismo mogli, kada su nas već svi otpisali, u proljeće 2021. sa zadnjeg zabetoniranog mjesta i sa samo pet bodova, izboriti opstanak u 3. HNL-u Središte. Bila je to epska borba u kojoj smo napravili nogometno čudo koje teško da će se ponoviti u hrvatskom nogometu. Za taj nevjerojatan uspjeh bilo je zaslužno naše veliko zajedništvo i karakter od igrača, Uprave, članova u kojem posebno mjesto ima naš trener Dražen Biškup koji nas je takoreći digao iz mrtvih – istaknuo je Jelić te podsjetio kako je u protekloj godini otvoren i klupski caffe bar Offside, postavljen novi razglas, a još ranije je napravljena energetska obnova zgrade. Klub je organizirao i već tradicionalni nogometni turnir Pikolo, a sve je bolje organizirana i Škola nogometa. –U financijskom smislu prihodi su bili 1.150,000 kn u kojem se veliki dio odnosi na sponzorstva, donacije i druge oblike potpore, dok su rashodni bili 1.177,000 kn – rekao je Jelić.

Izvješće Nadzornog odbor podnio je predsjednik Darko Fugaj koji je konstatirao da je financijsko poslovanje bilo transparentno i u skladu s klupskim i inim pozitivnim propisima.

Predsjednik Mato Jelić je podnio plan u radu za 2022. u kojem je kao glavni cilj postavljen plasman u Jedinstvenu treća liga. Pored toga iskazani su i drugi ciljevi: opremanje i daljnji razvoj unapređenja Škole nogometa, oformiti žensku selekciju u mlađim kategorijama, nastaviti stipendiranje mladih nogometaša, izgraditi još jedno manje pomoćno igralište za mlađe kategorije, u lipnju organizirati dva turnira i to Pikolo i 1. turnir za mlađe pionire i pionire, a u zimi dvoranski turnir za najmlađe. Klupski financijski plan je osigurati najmanje 1.163,000 kn, uz apel i molbu svima da traže i dalje sponzore i donatore kao i do sada. Sva prezentirana izvješća bila su jednoglasno usvojena.

Skupštinari su razriješili dvojicu dosadašnjih članova Izvršnog odbora, te izabrali nove. Umjesto preminulog Ivana Sedlara, članicom Izvršnog odbora  postala je njegova kćer Renata Sedlar Poljak, a na mjesto Gorana Jurića izabrana je vrbovečka mlada poduzetnica, Ana Hosni. Na skupštini je predstavljan i novi tajnik Tomislav Kosovec, koji je na tom mjestu odnedavno zamijenio Irenu Starešec.

 

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime