Crvenom križu Vrbovec odobren projekt “Zaželi-ostani u domu svom”

0
Komunalac add

Gradskom društvu Crvenog križa Vrbovec odobren je projekt „Zaželi-ostani u domu svom“ vrijedan 1.275.000,00 eura.

Projekt će se provoditi na području nadležnosti Crvenog križa Vrbovec sa 22 zaposlene osobe te na području Crvenog križa Rab sa 3 zaposlene osobe koje će pružati pomoć i njegu za ukupno 150 starijih i nemoćnih osoba kroz period od 34 mjeseca.

Provedba projekta započinje s potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, nakon toga slijedi postupak odabira korisnika pomoći u kući i kandidata za zapošljavanje te nabava higijenskih potrepština.

Zagrebačka županija je partner na projektu te će financirati neoporezive primitke u iznosu od 700,00 eura godišnje za 22 zaposlene osobe za pružanje pomoći u kući na području CK Vrbovec, a Grad Rab i Općina Lopar će financirati neoporezive primitke za 3 zaposlene osobe koje pružaju pomoć u kući na području otoka Raba.

Ostali partneri: Grad Vrbovec i okolne općine: Dubrava, Gradec, Preseka, Rakovec i Farkaševac također će pružati podršku provedbi projekta Zaželi koji u velikoj mjeri olakšava život starijima, poručili su iz vrbovečkog Crvenog križa.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime