Crvenom križu Vrbovec 15 milijuna kuna za novu zgradu

0
Komunalac add

Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec danas su održali konferenciju za medije, na kojoj su predstavljena tri vrijedna projekta.

Predsjednik GDCK-a Vrbovec Mato Jelić istaknuo je kako su ovo povijesni dani za Crveni križ, kojem su odobrena čak tri projekta iz fondova EU. – Posebno nas veseli projekt kupnje zemljišta i izgradnje zgrade u kojoj ćemo moći objediniti sve naše aktivnosti. Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec postalo je jedno od najboljih društava u Hrvatskoj, s puno aktivnosti, projekata, volontera i korisnika usluga. Vjerujemo da ćemo u budućnosti biti još i bolji, a sve zahvaljujući našoj ravnateljici Jeleni Mucko, najboljoj ravnateljici u Hrvatskoj – rekao je Jelić.

Vrbovečkom Crvenom križu odobreni su projekti u vrijednosti 18 milijuna i 221 tisuću kuna, od čega je najveći projekt koji previđa kupnju zemljišta i izgradnju objekta za pružanje socijalnih usluga za starije osobe. Njegova vrijednost je 14 milijuna i 977 tisuća kuna.        – Ovaj infrastrukturni projekt nam je od iznimne važnosti, jer ćemo na taj način riješiti sve naše probleme s prostorom, odnosno nedostatkom prostora za sve naše aktivnosti. Cilj projekta je unaprjeđenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici i mi ćemo na ovaj način unaprijediti život osoba starije životne dobi – pojasnila je ravnateljica GDCK-a Vrbovec Jelena Mucko.

Pojasnila je da projekt, uz kupnju zemljišta i izgradnju zgrade, uključuje i opremanje prostora, u kojem je predviđen dnevni boravak s animacijskim radionicama, prostor potreban za pružanje usluge pomoći u kući, kupaonica za teško pokretne starije osobe, zdravstveni kabinet, urede i dva stana, odnosno dvije stambene zajednice. Osim toga, predviđeno je i opremanje kuhinje za pripremu i dostavu obroka, kao i kupnja dostavnog vozila i kombi vozila za prijevoz starijih osoba. Zgrada će se graditi u centru, u Ulici poginulih branitelja (preko puta Fine), a uz objekt je planiran i ukrasni park.

Ostala dva projekta također su vezana uz osobe starije životne dobi i umirovljenike. Projekt koji smo prije gotovo dvije godine prijavili na poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“ vrijedan je 1,5 milijuna kuna i predviđa kupnju automobila te organiziranje dnevnog boravka za osobe s tegobama demencije, ali i brojne radionice – pojasnila je Mucko, dodavši kako su predviđena i studijska putovanja u Krakow, Bruxelles i Francusku.

Projekt „Pridruži se – Aktivni u mirovini“, kojemu je cilj jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, vrijedan je milijun i 746 tisuća kuna. U sklopu tog projekta predviđene su brojne animacijske aktivnosti za umirovljenike. – Kroz sve ove projekte planski osmišljavamo kako nabaviti opremu za našu novu zgradu, kako bismo imali zaokruženu cjelinu brige o starijim osobama, čime ćemo napraviti veliki iskorak u tom segmentu – zaključila je Mucko.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime