Crveni križ Vrbovec obilježio Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

0
Komunalac add
Danas je Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. 25. listopada 1953. u Željezari Sisak provedena je prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa utemeljena na osnovnim načelima dobrovoljnog darivanja krvi – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno.
Takav način prikupljanja smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.
Darivateljima koji su krvi darovali jedan, pet, deset, dvadeset, dvadeset pet te trideset i četrdeset puta, Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec danas je uručilo prigodne darove i priznanja u suradnji s gradonačelnikom Vrbovca Denisom Kraljem i načelnicima susjednih općina Gradec, Rakovec, Preseka, Farkaševac i Dubrava. –Darivatelji koji danas nisu mogli preuzeti svoje darove, to mogu učiniti na sljedećoj redovitoj akciji darivanja krvi, od 8. do 10. studenoga – poručuju iz Crvenog križa Vrbovec.
Zagrebačka županija ove godine nastavlja sa svečanim obilježavanjem Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije. Ove godine jubilarna priznanja – brončani, srebrni i zlatni znak, obiteljske i završne zahvalnice zaslužila su 193 darivatelja. Svečanost će se održati večeras u Ivanić Gradu.
(Foto: Crveni križ Vrbovec)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime