Crveni križ Vrbovec – brojevi za neophodnu pomoć građanima

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec izdalo je telefonske brojeve na koje se građani mogu javiti te zatražiti neophodnu pomoć za dostavu namirnica i lijekova, za potrebu psihosocijalne podrške, ako su u samoizolaciji te brojeve na koje se mogu prijaviti za volontiranje. Brojevi su sljedeći:

Za prijavu potrebe dostave namirnica i lijekova:

  • 099/534-4153 – Valentina – za područje Vrbovca i Farkaševca,
  • 099/534-4156 – Vlatka – za područje Vrbovca i Dubrave te
  • 099/534-4154 – Ivana – za područje Gradeca, Rakovca i Preseke.

Za prijavu namjere za volontiranje:

  • 098/800-310

Za pružanje psihosocijalne podrške osobama u izolaciji/karanteni

  • 0800 1188

Zbog ograničenih resursa GDCK Vrbovec, dostava namirnica i lijekova osigurat će se osobama koje se već nalaze u bazi podataka Crvenog križa te za osobe s popisa Povjerenika civilne zaštite, ali i u svim drugim slučajevima gdje se ukaže potreba.

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec će sukladno raspoloživim resursima, osigurati pomoć u dostavi osnovnih namirnica i lijekova osobama koje žive same ili u kućanstvu s drugim osobama starijim od 65 godina, koje nemaju djecu, rodbinu, susjede i druge obveznike uzdržavanja koji im mogu osigurati tu pomoć. Kupnja hrane i lijekova vršit će se sredstvima korisnika.

Iz Crvenog križa mole sve korisnike da imaju razumijevanja za izvanredne prilike te da će se dostava organizirati u skladu s prioritetima i raspoloživim mogućnostima, nemoguće je u istom trenutku udovoljiti svim potrebama.

Također, pozivaju sve osobe zainteresirane za volontiranje da im se jave – obavezno je javiti se kako bi bili evidentirani, obuhvaćeni obukom i opremljeni zaštitnom opremom za pomaganje na siguran način. Svako samoinicijativno volontiranje predstavlja potencijalnu ugrozu za starije i nemoćne osobe – poručuju iz GDCK Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime