Crveni križ: “U kuću ne puštajte nepoznate osobe”

0
Komunalac add

Iz Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec javljaju kako su na području grada Vrbovca i okolnih općina na terenu zabilježeni slučajevi obilaska staračkih kućanstava od strane osoba koje nisu ovlašteni volonteri Crvenog križa Vrbovec. Takvim nesavjesnim postupanjem te osobe mogu ugroziti zdravlje ljudi. – Stoga molimo sve, osobito starije i nemoćne, da u svoje kuće ne puštaju nikoga koga ne poznaju – poručuju iz Crvenog križa.

Za volontersku službu i pomoć starijima i nemoćnima zadužen je GDCK Vrbovec. Vrbovečki Crveni križ posjeduje evidenciju volontera, a svaki volonter mora proći obuku i ispuniti prijavni obrazac te posjeduje identifikacijsku iskaznicu sa slikom. Takvi volonteri ovlašteni su pružati pomoć.

Crveni križ za sada vlastitim resursima dostavlja namirnice i lijekove korisnicima, ali očekujemo da će se to brzo promijeniti pa će se u dostavu uključiti i volonteri prema potrebi. Napominjemo da će se pomoć u dostavi namirnica i lijekova vršiti osobama koje nemaju svoje članove obitelji, susjede, prijatelje i druge osobe koje to za njih mogu učiniti – pojasnila je ravnateljica vrbovečkog Crvenog križa Jelena Mucko

Također je još jednom uputila apel svima da ostanu doma. – Pozivamo dobronamjerne ljude, nemojte bez potrebe obilaziti domaćinstva i potencijalno nesvjesno širiti zarazu. Danas svako ima telefon može nazvati dežurne telefone i u najkraćem mogućem roku dobiti pomoć – zaključila je.

Za prijavu potrebe dostave namirnica i lijekova:

  • 099/534-4153 – Valentina – za područje Vrbovca i Farkaševca,
  • 099/534-4156 – Vlatka – za područje Vrbovca i Dubrave te
  • 099/534-4154 – Ivana – za područje Gradeca, Rakovca i Preseke.

Za prijavu namjere za volontiranje:

  • 098/800-310

Za pružanje psihosocijalne podrške osobama u izolaciji/karanteni

  • 099/470-2460

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime