Crveni križ sufinancira školu plivanja za djecu slabijeg imovinskog statusa

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec osigurat će, uz pomoć Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, sufinanciranje škole plivanja za petnaest učenika kojima roditelji ne mogu platiti razliku cijene. Stoga će petnaest učenika imati u potpunosti besplatnu školu plivanja u Nerezinama.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko istaknula je da se ovaj projekt odrađuje u suradnji sa županijskim Crvenim križem koji im je odobrio sredstva. – Odabir te djece koju ćemo sufinancirati vršit će se u suradnji sa školama i institucijama koje mogu potvrditi da toj djeci zaista treba pomoć, dakle morat će biti zadovoljeni određeni kriteriji te dokazi da roditelji zaista ne mogu platiti razliku – rekla je Mucko.

Inače, jedinice lokalne samouprave sufinanciraju 50 posto iznosa škole plivanja za učenike. Stoga bi se, s ovih 50 posto za onu djecu čiji roditelji ne mogu platiti razliku, osigurala škola plivanja te bi sva djeca bila obuhvaćena.

Kada budu upisi u školu plivanja pozivamo roditelje da se bez ustručavanja i srama jave razrednicima djece i iskažu potrebu za pomoći. Sredstva sufinanciranja možemo rasporediti i drugačije, na način da za veći broj djece sufinanciramo s nekim manjim iznosom. Dakle, možemo dati po tisuću kuna svakom djetetu ili recimo za tridesetero djece iznos po petsto kuna. Vidjet ćemo kakvo će biti stanje i potrebe. Cilj nam je da pomognemo da što više djece prođe obuku škole plivanja  – dodala je Mucko.

Ukoliko netko od roditelja već sada zna da neće moći platiti razliku, može se javiti vrbovečkom Crvenom križu kako bi stigli provesti proceduru te na vrijeme upisati dijete za školu plivanja u Nerezinama.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime