Croatia tek na jedanaesterce izbacila Gaj iz županijskog kupa

0
Komunalac add

PRETKOLO KUPA NS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

GAJ – CROATIA 3:4 (2:2)

GAJ. Igralište NK Gaj. Gledatelja 50.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: Fran De Villa (Križ) i Hrvoje Tišljar(Ivanić-Grad).

Delegat: Tomislav Jurić (Nova Kapela).

STRIJELCI: 0:1 Lončar (19), 1:1 Legin autogol (21), 1:2 Fluka (70), 2:2 Pajur (72).

JEDANAESTERCI: 0:1 Lukić, 1:1 J. Gomerčić, Fluka obrana, Mar. Benko promašaj, 1:2Pekčec, Medverec promašaj, 1:3 K. Sever, 2:3 Pajur, Lončar promašaj, 3:3 Kosovec, 3:4Legin, Badenić promašaj.

GAJ: Kosovec 7, Jaković 7, Grgoić 7, Mar. Kuten 6,5, Mat. Benko 7, J. Gomerčić 6,5, Pajur7, M. Gomerčić 6,5, (od 46. Mijatović 6,5), Badenić 6,5, Medverec 6,5, Dom. Benko 6,5.

Trener: Hrvoje Medverec 6,5.

CROATIA: Pintar 6,5, Pekčec 7, Malekinušić 6,5, (od 64. Steković -), Zaplatić 6,5, (od 82.Vrščak -), Fluka 7, Lukić 7, Legin 6,5, K. Sever 6,5, Domitrović 6,5, Lončar 7, Hrupec 6,5,(od 69. Pajač -)

Trener: Vlado Sever 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Fluka.

Po kišovitom vremenu i na tvrdom i neravnom terenu, Gaj i Croatia odigrali su borbenu,dinamičnu i živu utakmicu, ali u granicama korektnosti i fair playa. Favorizirana Croatia,članica 4. NL-a, je teškom mukom i tek boljim izvođenjem jedanaesteraca izborila plasman udaljnje natjecanje županijskog kupa. Gaj koji se nalazi u 7. rangu natjecanja, odigrao jemotivirano i krajnje odgovorno i taktički discipliniranu utakmicu u kojoj su svi igrači dali izadnji atom snage te bili na granici velikog iznenađenja.

Gosti iz Hrastja su se nametnuli od samog početka utakmice i već u 1. minuti Malekinušić jeprobio desni bok i snažno šutirao s 10-tak m, ali se domaći vratar Kosovec nije dao iznenaditi.Unatoč velikom posjedu lopte gostujućih igrača, Gaj je opasno prijetio preko brzihkontranapada. Pajur je u 16. minuti pobjegao svojim čuvarima po lijevoj strani i potom dodaoloptu Dominiku Benku koji iz blizine pucao, ali je njegov udarac uspio obraniti Pintar.Domaća obrana je kapitulirala u 19. minuti. Gostujući kapetan Fluka je centrirao s lijevestrane koju je Lončar iz blizine pospremio u domaća vrata. Gaj je poravnao rezultat dvijeminute kasnije. Badenić je ubacio loptu s desne strane koju je nespretno zahvatio Legin ipogodio vlastitu mrežu. U 37. minuti Dominik Benko bio je neuhvatljiv na lijevoj strani zagostujuće igrače i zatim uposlio Mišela Gomerčića koji se našao sam ispred Pintara, ali jenjegov šut završio uz lijevu vratnicu.

U drugom poluvremenu Croatia je pojačala pritisak, ali su se njihovi napadu odbijali u domaćiobrambeni blok ili su njihovi napadači bili neprecizni u svojim udarcima. Fluka je opasnotukao u 68. minuti s 18 m, ali se Kosovec istaknuo intervencijom. Gosti su svoju premoćokrunili novim vodstvom u 70. minuti. Steković je ubacio loptu s desne strane, a Fluka s 10-tak m pogodio u lijevi donji kut. Gaj se opet vratio u utakmicu dvije minute kasnije jer Pajur s10 m efektno pogodio u desni gornji kut. Do završetka utakmice bezidejne gostujuće napadesu požrtvovnom igrom pravodobno sprječavali domaći igrači.

U lutriji jedanaesteraca bili su prisebniji i precizniji igrači Croatije od nogometaša Gaja, kojisu rezultatom 4:3 prošli u 1. kolo kupa NS Zagrebačke županije. Iako je u daljnji tijeknatjecanja prošla bolja momčad Croatije, nema nikakve dvojbe da je kod Gaja ostao žal što su ispali najedanaesterce i oprostili se od daljnjeg natjecanja u županijskom kupu.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime