Croatia šokirala Lonju, Milka Trnina nadigrala Rakovec

0
Komunalac add
  1. KOLO 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2023./24.

U 3. kolu 1. ŽNL Istok najveće iznenađenje je priredila Croatia koja je u Novoj Kapeli  pobijedila favoriziranu Lonju. Milka Trnina je u derbiju nadigrala Rakovec i preuzela prvo mjesto. Gaj je momčadskom igrom trijumfirao protiv Farkaša. U susjedskom derbiju Dubrava uvjerljiva protiv Zvekovca. U burnoj i dramatičnoj utakmici Ban Jelačić svladao Graničara. U Brezinama Mladost izgubila od Mladosti iz Obedišća. Slobodna je bila Sloboda.

Najveće iznenađenje 3. kola priredili su nogometaši Croatije koji su srušili favoriziranu Lonju rezultatom 1:0. Motivirani i borbeni domaćini su dali zadnji atom snage na terenu i napravili senzaciju pobjedom protiv Lonje. Doduše, domaćin nije postigao pogodak jer je nespretno vlastitu mrežu u 25. minuti pogodio Ivan Tandara. Lonja je odigrala užasno lošu utakmicu u kojoj se nije iskazali kao kvalitetna i kompaktna momčad za jesenski naslov. Dapače, bilo je previše soliranja, nervoze i netočnih dodavanja. Iako je trener Lonje Igor Maksimović u drugom poluvremenu promijenio 7 igrača ništa se značajnije nije promijenilo. Doduše, imali su Lonjičani svoje šanse, koje nisu realizirali i manjak sportske sreće. Uglavnom igrači Lonje su podbacili. Koliko će se ovaj neočekivani gubitak tri boda u Novoj Kapeli odraziti na sportski uspjeh Lonje, pokazati će vrijeme i daljnji rasplet u jesenskoj dionici.

U derbiju 3. kola u Vezišću je domaća Milka Trnina nadigrala oslabljeni Rakovec i zasluženo pobijedila rezultatom 6:1 i preuzela prvo mjesto na tablici. Po vrućem i sunčanom vremenu sportski susret vodećihekipa u prvom dijelu protekao s dosta nervoze s obje strane, a rezultat je bio 1:1. Ivan Fešta je doveodomaćina u prednost u 16., a Ivica Grgoić je izjednačio rezultat u 20. minuti. U nastavku je domaćin zaigrao agilnije, kvalitetnije i na krilima najboljeg igrača utakmice i peterostrukog strijelca Ivana Fešte na kraju uvjerljivo slavio protiv Rakovca. Za domaćina je bio još strijelac i Matej Dumbović. Milka Trnina je nakon 3. kola ostala jedina momčad koja je osvojila svih 9 bodova, a Ivan Fešta je preuzeo status prvog strijelca koji je postigao 8 golova.

U susjedskom derbiju između Dubrave i Zvekovca sve je bilo riješeno tek u drugom poluvremenu kada je domaćin potvrdio pobjedu. Dubrava je povela u 37. minuti, a strijelac je bio Andrej Brkljačić. Bolju igru je domaćin okrunio drugim pogotkom preko Marka Mamića u 58. minuti. U samoj završnici utakmice Dario Banović u 73. i Marcel Matejak u 89. minuti samo su pojačali dojam domaće nadmoći.

Trener Dubrave Alan Habuzin je komentirao rezultate. – Slažem se da će prvenstvo biti zanimljivo i da će biti rezultata koji će nekima biti iznenađenje. No, da se referiram na kao tobožnji kiks Dubrave u Gradecu. Igrali smo protiv jedne prave klape i odlične ekipe i kluba s tradicijom i znam da će svima biti teško u Gradecu, meni posebno dragom klubu. Derbi protiv Zvekovca smo dočekali s velikim pritiskom. No, što je utakmica više odmicala Dubrava se isprofilirala u favorita. Zabili smo 4 veoma atraktivna gola i razveselili pa barem 150 gledatelja. Gosti su jednom zaprijetili preko Antonija Kovačevića, ali je njegov udarac obranio vratar Alen Banović. Derbi kao derbi. No, mislim da je protekao u korektnom ozračju – rekao je Habuzin te pohvalio odličnu ekipu Zvekovca.

 

Moram isto tako pohvaliti odličnu, tvrdu i posloženu ekipu Zvekovca koja će biti tvrd orah svima. Osobito mi je drago da nismo primili nijedan gol i siguran sam da ćemo u utakmicama koje slijede biti sve jači i jači. Sada smo konsolidirali i treninge i radimo punom parom tj. nadam se da je faza adaptacije pri kraju. Moram isto tako napomenuti da su nam  četiri igrača ozlijeđena, prije svega Marko Fulir pa Milan Suša, Hrvoje Videc i Damir Mesarić. Kada se oni u potpunosti oporave, onda palimo motore na još jače – poručio je Habuzin.

Pred oko 200-totinjak gledatelja na Gradskom stadionu Vrbovec odigrana je burna i dramatična utakmica između Bana Jelačića i Graničara. U prvih pola sata po jedna šansa na svakoj strani. Nakon pogreške gostujuće obrane u 33. minuti Nikola Pušić je brži od vratara Nevena Kumpa koji ga ruši pa sudac Kristijan Kršak dosudio kazneni udarac za domaćina. Udarac s bijele točke je realizirao Anto Aračić. Graničar je izjednačio u 65. minuti prekrasnim pogotkom Mihaela Droždana. Ban Jelačić je ponovo vratio prednost u 75. minuti jer se u gužvi najbolje snašao Aračić koji je po drugi puta zatresao gostujuću mrežu. Na kraju je Ban Jelačić osvojio sva tri boda pobjedom protiv Graničara 2:1. Gosti iz Tučenika su još uvijek bez boda, koji imaju kvalitetnu ekipu, ali su imali težak raspored na startu jesenskog dijela.Sudac Kristijan Kršak je imao pune ruke posla jer je isključio tri igrača i dodijelio pet opomena. Iz BanaJelačića su pocrvenjeli Anto Aračić u 80. minuti i Leon Klanjec u 82. minuti te gostujući igrač Ivan Hmelinau 75. minuti. Kod domaćina su dobili opomene: Ivan Ronjak, Marko Mikulić i Saša Uremović, a kod Graničara: Neven Kump i Karlo Herendić.

Gaj je nakon uvodnog ispitivanja snaga preuzeo inicijativu dok je Farkaš prijetio iz kontra napada. Domaćin je bolju igru okrunio vodstvom u 35. minuti. Josip Gomerčić je asistirao bratu Mišelu koji je iskosa s lijeve strane s 10 m precizno pogodio u lijevi donji kut. Patrik Pajur je u 40. minuti vratio loptu Josipu Gomerčiću koji je s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio lijeve rašlje. U nastavku dominacija domaćina dok je gostujuća momčad iz Farkaševca bila primorana na obranu. Nakon domaće kanonade udaraca Gaj je postigao treći pogodak u 74. minuti. Manuel Grbavac je dijagonalom pronašao Hrvoja Medverca na lijevoj strani koji je s 16 m preciznim i jakim udarcem pogodio u donji lijevi kut. Patrik Pajur je u 78. minuti asistirao Mateju Benku koji je s 10 m zakucao loptu u gostujuću mrežu. Do petog zgoditka domaćin je stigao u 88. minuti. Mišel Gomerčić je dodao loptu Ivanu Gašparcu koji je iz blizine zabio gol. U 90. minuti Mišel Gomerćić je ponašao Domagoja Badenića koji je s 14 m pogodio pored nemoćnog Kozumplika pogodio u lijevi donji kut. Gaj je momčadskom igrom, predvođen braćom Josipom i Mišelom Gomerčićem, zasluženo pobijedio Farkaša rezultatom 6:0. Kod gostiju se istaknuo vratar Manuel Kozumplik koji je obranio niz teških udaraca domaćih napadača.

U Brezinama je domaća Mladost povela već u 2. minuti pogotkom Karla Blagaja i neobjašnjivo stala. To jeiskoristili Mladost iz Obedišća čiji su se nogometaši razigrali i postigli uvjerljivu pobjedu 5:1. Za goste supostigli zgoditke: Valentino Mejrušić 2, Ivica Jagatić 2 i Tomislav Golub.

Poredak: 1. Milka Trnina 9, 2. Dubrava 7, 3. Lonja6, 4. Gaj 6, 5. Croatia 6, 6. Ban Jelačić 6, 7. Rakovec 6, 8. Mladost (O) 3, 9. Zvekovac3, 10. Sloboda1, 11. Graničar 0, 12. Mladost (B) 0, 13. Farkaš 0.

 

Strijelci:

8 Fešta Ivan (2 KU) (NK Milka Trnina)

5 Pajur Patrik (1 KU) (NK Gaj)

3 Babić Alen (1 KU) (NK Lonja), Banović Dario (NK Dubrava), Bencalić Miljenko (NK Lonja), Dumbović Matej (NK Milka Trnina), Fluka Ivan (NK Lonja), Grgoić Ivica (1 KU) (NK Rakovec) i Šimunović Filip (NK Croatia Nova Kapela)

 

2 Aračić Anto (1 KU) (NK Ban Jelačić (B)), Bradić Tihomir (1 KU) (NK Dubrava), Brkljačić Andrei (NK Dubrava), Gomerčić Josip (1 KU) (NK Gaj), Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Jagatić Ivica (NK Mladost Obedišće), Kovačević Antonio (NK Zvekovac), Kuninec Hrvoje (NK Lonja), Matejak Marcel (NK Dubrava), Mejrušić Valentino (NK Mladost Obedišće), Salaj Robert (NK Mladost Brezine), Vodopija Antonio (NK Croatia Nova Kapela) i Vodopija Filip (NK Sloboda Gradec)

1 Baček Fran (NK Rakovec), Badenić Domagoj (NK Gaj), Baričević Antonio (1 KU) (NK Croatia Nova Kapela), Beljan Josip (NK Dubrava), Benko Matej (NK Gaj), Blagaj Karlo (NK Mladost Brezine), Blažević Ivan (NK Milka Trnina), Boroša Antonio (NK Ban Jelačić (B)), Čerkez Bojan (NK Rakovec), Čičević Antonio (NK Milka Trnina), Droždan Mihael (NK Graničar Tučenik), Forgač Krešimir (NK Lonja), Gašparec Ivan (NK Gaj), Golub Tomislav (NK Mladost Obedišće), Gomerčić Mišel (NK Gaj), Janeković Patrik (NK Milka Trnina), Kadrija Zaim (NK Milka Trnina), Kolar Marko (NK Lonja), Kuten Anđelko (NK Gaj), Malčić Alen (NK Graničar Tučenik), Mamić Marko (NK Dubrava), Medverec Hrvoje (NK Gaj), Mihaljević Nikola (NK Milka Trnina), Severec Karlo (NK Lonja), Tadić Dražen (NK Milka Trnina) i Tišljar Antonio (NK Milka Trnina)

Autogol Pavlić Davor (NK Lonja)

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime