Čokorovom vizijom Lonja do pobjede protiv Rakovca 3 : 0

0
Komunalac add

VETERANSKA PRIPREMNA UTAKMICA

 LONJA – RAKOVEC 3 : 0 

LONJICA. Igralište NK Lonje. Gledatelja 30.

Sudac: Đuro Mičuda (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Mikovčić (12), 2:0Salopek (25), 3:0Salopek (52).

LONJA: Boršić, Reškovac, Topalović, Nedjeljko, Kralj, Solarić, Pavlović, Salopek, Palinkaš, Mikovčić, Vrcić. Još su igrali: Mihek, Branjušić, Pavić i Ban.

Trener: Marijan Čokor

RAKOVEC: Tvorić, Novoselec, B. Jendriš, Grežina, D. Jendriš, Radotović, Kalinski, Baček, Brezarić, Madžar, Papa. Još su igrali: Rusan i Džemaili

Trener: Dražen Baček

Pripremna utakmica starih rivala Lonje i Rakovca pripala je domaćinu zahvaljujući prije svega vrhunskoj taktičko-psihološkoj pripremi domaćeg trenera Marijana Čokora. Naime, Čokor je naglašavao da se nogomet igra i bez lopte, bez nepotrebne priče, što jednostavnije, bez dodatne kompliciranosti,u momčadskom interesu, pri čemu je zagovarao „totalni nogomet“. Isto tako i gostujući trener Dražen Baček uložio je puno truda da svojom igračima objasni da je nogomet kolektivna igra i da je jednostavnost akcija i poštivanje igrača bit veteranskog nogometa.

Lonja je tijekom susreta imala inicijativu i stvorila više 100 % prilika za postizanje pogodaka, dok se s druge strane Rakovec orijentirao na brze kontranapade. Po neravnom, tvrdom i djelomično pjeskovitom terenu igrači obiju momčadi su većinom ispunjavali taktičko-tehničke zamisli trenera. Međutim, u određenim trenucima u žaru nogometne igre.pojedini nogometaši su se zanijeli u svojim solo prodorima, sebičnim akcijama ili totalno krivim proigravanjima čime su izluđivali na klupi trenere Čokora i Bačeka.

U zadnjih desetak minuta Rakovec je imao nekoliko 100 % prilika jer su napadali i s četiri napadača, dok je domaća obrana ostala samo na dva igrača, ali nisu to uspjeli kapitalizirati u počasni zgoditak. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Lonje nad Rakovcem 3:0.

Obje momčadi su nastupile bez nekolicine standardnih igrača pa je sigurno da će se njihova igra i natjecateljska forma dizati u idućim utakmicama. Kod domaće ekipe svojom igrom su se istaknuli Ivica Salopek i Denis Pavlović. Kod gostiju, bez obzira što su u njegovoj mreži završila tri gola, prvo ime bilo je „neuništivi“ 73-godišnji vratar Vid Tvorić, koji je obranio nekoliko zicera i vrlo teških udaraca domaćih napadača.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime