Čišćenje zapuštenog zemljišta

0
Komunalac add

Djelatnici Komunalca Vrbovec danas su započeli košnju i čišćenje zapuštenog zemljišta u ulici Ivana Gorana Kovačića. Riječ je o akciji koju je već ranije najavio gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, u sklopu koje građani mogu prijaviti zapuštena građevinska zemljišta, koja će ukoliko se vlasnici ogluše na odluku o uređenju, očistiti Komunalac Vrbovec i to na trošak vlasnika.

Današnja intervencija u ulici Ivana Gorana Kovačića najviše je razveselila stanovnika te ulice Antu Crnoju koji je rekao kako ovaj dan čeka 11 godina. – Godinama sam obilazio gradske službe i molio da se riješi problem ovog zapuštenog zemljišta. Nikada ništa, unatoč obećanjima, nije riješeno. Gospođa u čijem je vlasništvu zemljište niti u jednom trenutku nije pokazala dobru volju da se očisti ova građevinska parcela. Novi gradonačelnik je dužnost preuzeo četvrtkom, a ja sam već u ponedjeljak ujutro bio u njegovom uredu i tada mi je obećao da će to riješiti. Dva mjeseca nakon toga radovi su počeli – rekao nam je te dodao kako je vrlo teško živjeti kraj ovakvog zapuštenog zemljišta, na kojem se zadržavaju razne životinje, a poseban problem je i ambrozija koja dodatno otežava cijelu situaciju.

Čišćenje se obavlja na parceli od oko tri tisuće kvadrata, a prema predračunu Komunalca ukupan trošak iznosit će oko 7.600 kuna. Račun će se izdati Gradu Vrbovcu prema važećem cjenika gdje Komunalac malčiranje debljeg grmlja, korova i raslinja naplaćuje dvije kune po kvadratu plus PDV.

(A.B.)

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime