Četrnaest novih slučajeva COVID-19, osam osoba izliječeno

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 27.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 408 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o četrnaest osoba više, a osam je osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 129 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 268 osoba, a 11 ih je preminulo.

Napominjemo kako se podaci koji se svakodnevno objavljuju u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – pet novih slučajeva u Ispostavi Velika Gorica, po tri nova slučaja u ispostavama Zaprešić i Dugo Selo, dva nova slučaja u Ispostavi Samobor od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje te jedan novi slučaj u Ispostavi Jastrebarsko

* promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – po tri izliječene osobe u ispostavama Zaprešić i Samobor, od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje, te po jedna izliječena osoba u ispostavama Dugo Selo i Ivanić Grad

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sljedeće informacije bit će objavljene u petak, 28.08.2020. oko 11:00 sati na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr čim ih zaprimimo od strane Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime