Četiri pogotka Saše Uremovića za pobjedu Bana Jelačića protiv Turopolja 4:2

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 14. KOLO 1. ŽNL ISTOK

BAN JELAČIĆ – TUROPOLJE 4:2

BANOVO, Igralište ŠRC Banovo. Gledatelja 100.

Sudac: Dario Anđel 5. Pomoćnici: Tihomir Čunčić (Velika Gorica) i Danijel Antolović (svi iz Velike Gorice).

Delegat: Dario Baričević (Haganj).

STRIJELCI: 1:0 Uremović (30 11m), 2:0 Uremović (46), 2:1 Kos (51), 2:2 Karlović (75 11m), 3:2 Uremović (84), 4:2 Uremović (87).

BAN JELAČIĆ: Brleković7,5, Ćosić 7, Šušak 6,5, (od 56. Šuljak 7), Medverec 6,5, Trošić 6,5, Tarandek 7, V, Ronjak 6,5, Juričić 7, Uremović 9, (od 90. Aračić -), Pušić 7, I. Ronjak 6,5, (od 46. Škrinjar 7).

Trener: MarioŠvigir 7.

TUROPOLJE: Budimir 7, Gjurašin 6,5, Križanac 7, Ceković 6,5, Maričić 6, (od 62. Lučić 6.5), Karlović 7, Šejić 7, Zdunić 6,5, (od 85. Ogrič -), Jambrašić 6,5, Kos 7,5, Bušić 6,5.

Trener: Vlado Horvat 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Saša Uremović.

Ban Jelačić i Turopolje su na otvaranju proljetnog dijela odigrali pravu prvenstvenu, čvrstu, borbenu i požrtvovnu utakmicu, u kojoj je na trenutke bilo i nepovezane igre uz dosta individualnih pogrešaka. U cjelokupnom dojmu utakmice, Ban Jelačić je ponajviše zahvaljujući četverostrukom strijelcu Saši Uremoviću osvojio sva tri boda. Tako se Ban Jelačić revanširao za jesenski poraz kojeg su doživjeli u Turopolju 5:2.

U opreznom otvaranju utakmice prva šansa za Ban Jelačić dogodila se u 19. minuti. Ivan Ronjak je dijagonalom pronašao Uremovića koji puca s 11 m, ali je Budimir siguran u intervenciji. Brzi domaći kontranapad u 30. minuti završio je ubačajem s desne strane, a u gostujućem kaznenom prostoru Bušić je srušio Uremovića i sudac Anđel opravdano dosudio kazneni udarac. Uremović je pribrano i sigurno postigao pogodak s bijele točke. Ubrzo potom nova šansa za domaćina u 33. minuti u kojoj Uremović dodaje loptu Vilimu Ronjaku koji s 12 m tuče snažno iznad gostujuće prečke. Konačno i gosti dolaze do 100 % prilike u 37 minuti koju Kos nije realizirao s 11 m jer je silovito tukao iznad prečke, Karlović je u 43. minuti lijepo izveo slobodni udarac s 20 m, a još boljom obranom domaći vratar Brleković izbio loptu u korner. U 45. minuti nova velika prigoda za goste, Ceković je iz gužve pucao, a Brleković krajnjim naporom loptu izbio iz gola.

 

Domaćin je povećao rezultatsku prednost u 46. minuti u prvom napadu kojeg je Uremović sigurno pretvorio u drugi pogodak neobranjivo u lijevi donji kut. Turopolje je smanjilo domaće vodstvo u 51. minuti kada je Kos maestralno izveo slobodni udarac s 20 m i svladao Brlekovića. Pad u igri domaće momčadi gosti su ponovo kaznili u 75. minuti. Kos je prošao pored dvojice domaćih igrača da bi ga u kaznenom prostoru srušio Trošić pa je sudac Anđel ovaj puta opravdano dosudio kazneni udarac za goste. Karlović je bio precizan izvođač s bijele točke i izjednačio rezultat. Brzi napad domaćina u 84. minuti po desnoj strani doveo je do novog vodstva. Šuljak je vratio povratnu loptu Uremoviću koji se u solo minijaturi oslobodio trojice gostujućih igrača i precizno pogodio u desni donji kut. Ošamućena gostujuća obrana izigrana je u 86. minuti kada je Škrinjar dodao loptu Uremoviću koji je 10-tak m šutirao, a vratar Ogrič obranio udarac. Ipak, najbolji igrač utakmice Saša Uremović nije dao novu šansu Ogriču u 87. minuti jer iskosa s desne strane po četvrti puta zatresao mrežu za zasluženu pobjedu Bana Jelačića 4:2.

Na kraju i nešto o „izgubljenom sucu“ Dariju Anđelu koji nije imao kontrolu nad utakmicom, nije dosljedno primjenjivao disciplinske mjere, griješio u dosuđivanju prekršaja na štetu obiju momčadi, dozvoljavao višekratne prigovore igrača obiju ekipa te svojim suđenjem stvarao tenzije na utakmici, zbog čega je definitivno bio najslabija figura na terenu u derbiju izjednačenih protivnika. Iako je u drugom poluvremenu u dva navrata pokazivao crvene kartone, svi su bili zbunjeni, kako sami igrači tako i gledatelji jer su utakmicu završila 22 igrača na terenu. S druge strane mora mu se priznato da je hrabro i dosljedno dosudio dva kaznena udarca i da mu utakmica nije bila lagana za suđenje jer su na terenu bila dva izjednačena protivnika, ali kada se sagleda utakmica u cjelini, bilo je to suđenje za zaborav.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime