Četiri nova slučaja na vrbovečkom području

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije danas, 05.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 527 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 364 osobe, a 11 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 152 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 16 osoba  (2 Grad Zaprešić, 2 Grad Jastrebarsko, 4 Grad Velika Gorica, 1 Grad Dugo Selo, 4 Grad Vrbovec, 1 Općina Marija Gorica, 1 Općina Pušća, 1 Općina Brckovljani), a 29 osoba je izliječeno.

Od 16 novooboljelih osoba 7 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom u BiH, 4 s ljetovanjem na obali, dok je za 4 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 42 osobe.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime