“Četiri godišnja doba” – izložba radova štićenika Centra za rehabilitaciju Stančić

0
Komunalac add

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec danas je otvorena izložba likovnih radova štićenika Centra za rehabilitaciju Stančić pod nazivom “Četiri godišnja doba”. Posjetitelji  mogu vidjeti crteže, ukrasne predmete i ostale likovne radove djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom. Radovi su nastali u raznim tehnikama (plošne, reljefne, 3D-modeliranje, slikanje, crtanje, mozaik, otisak, kolaž, radovi od drveta, papira, prirodnih materijala i slično). Organizatori navedene izložbe su Centar za rehabilitaciju Stančić i Pučko otvoreno učilište Vrbovec, a izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj.

Izložba likovnih radova organizirana je kao jedna od aktivnosti u sklopu provedbe projekta “Tri koraka dalje” sufinanciranog sredstvima Europske unije, s ciljem dodatne senzibilizacije, odnosno upoznavanja građana s mogućnostima djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom te poboljšanja njihova položaja u društvu. Slogan izložbe je “Zajedno za ravnopravniji svijet, zajedno za sretnije djetinjstvo”.

Inače, Centar za rehabilitaciju Stančić djeluje od 1955. godine. Trenutno skrbi o oko 630 osoba, djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom te zapošljava 410 radnika na različitim lokacijama.

Ono što je važno naglasiti za Vrbovec jest to da smo kroz EU fondove pri kraju izgradnje novog objekta, Dnevnog centra u čijim će se prostorima pružiti usluge za stotinu djece koja su trenutno polaznici našeg Dnevnog centra te trideset odraslih osoba s ovog područja. U novim će prostorima i stručno osoblje imati adekvatne uvjete za rad, kabinete za logopede, rehabilitatore, psihologe, socijalnog radnika, radnog terapeuta, fizioterapeuta dakle cijeli stručni tim koji će nastaviti pružiti svoje socijalne usluge u Vrbovcu, ali u mnogo primjerenijim uvjetima – istaknula je ravnateljica Centra za rehabilitaciju Stančić Sanjica Grbavac. Također, zahvalila je ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec Sanji Prijatelj na suradnji kao i Centru za socijalnu skrb Vrbovec te gradonačelniku Grada Vrbovca Denisu Kralju na svakodnevnoj podršci u njihovom radu. – U ovom se gradu zaista osjećamo ugodno i prihvaćeno te nas veseli što radimo svi zajedno na dobrobit naše djece – dodala je Grbavac.

Na otvorenju izložbe okupljenima se obratila i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec Sanja Prijatelj. – Veselimo se što smo postali dijelom ovoga projekta na način da smo ustupili naš prostor i sklopili dobre veze s kolegama iz Centra Stančić. S obzirom na to da se uskoro otvara Dnevni centar u Zagrebačkoj ulici, vjerujem da će prostora za suradnju biti i nadalje. Svi posjetitelji koji dođu na izložbu u Maloj galeriji moći će vidjeti brojne prekrasne radove koje su napravili štićenici Centra. Može se štošta vidjeti, ali i naučiti, osobito to da je najvažnije biti tolerantan i prepoznati potrebe drugih te vidjeti kako mi, svojim angažmanom pa makar i minimalnim, možemo pomoći djeci koja imaju teškoće, ali i odraslima s invaliditetom – poručila je Prijatelj.

Izložba je otvorena do 25. siječnja, a dolazak je moguće najaviti u tajništvu POU Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime