“Čep do čepa, za kapljicu skupog lijeka”

0
Komunalac add

Gradska udruga umirovljenika Vrbovec provodi humanitarnu akciju pod nazivom „Čep do čepa, za kapljicu skupog lijeka“. Riječ je o akciji u sklopu koje će se sakupljati plastični čepovi te će se na ekološki prihvatljiv način prikupiti novac za kupnju lijekova potrebnih onkološkim bolesnicima.

Predsjednica udruge Ankica Pavičić istaknula je da je ova akcija humanitarna, a također i ekološka. – Ovu ćemo akciju provesti tako što ćemo sakupljati plastične čepove te ih proslijediti u Čakovec, Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, a nakon čega će moći nabaviti skupe lijekove koje onkološki bolesnici trebaju – pojašnjava Pavičić.

Također, nada se da će akcija biti uspješna i da će se građani odazvati. – Pozivamo sve građane, kako naše članove, tako i sve ostale da se odazovu ovoj akciji. Na taj način s jedne strane čuvamo okoliš, a s druge strane pomažemo osobama kojima su potrebni lijekovi – poručuje na kraju Pavičić.

Građani mogu plastične čepove odložiti u kutiju postavljenu u hodniku na ulazu u prostoriju Gradske udruge umirovljenika Vrbovec, u zgradi Fine.

Inače, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma provodi akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” od 2013. godine. Akcija se provodi na području cijele Hrvatske, a u nju su uključene brojne tvrtke, ekološke udruge, dobrovoljna vatrogasna društva, škole, vrtići, vjerske zajednice, komunalna poduzeća i drugi brojni građani. Nakon što prikupe plastične čepove, predaju ih ovlaštenim otkupljivačima. Sredstva od čepova koriste za kupnju potrebnih lijekova.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime