Budite oprezni u prometu

0
Komunalac add

21. listopada proglašen je Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa i danas se obilježava prvi put. Kampanja je započela jučer, a danas se pod motom “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš” odvija u deset gradova – Varaždin, Osijek, Slavonski Brod, Rijeka, Pula, Zadar, Gospić, Split, Zagreb i Dubrovnik.

S ciljem utjecaja na smanjenje broja prometnih nesreća i stradalih osoba, Hrvatski sabor proglasio je 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH je u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa građane podsjetilo na četiri glavne ubojice u prometu prekoračenje brzine, konzumaciju alkohola, nekorištenje pojasa (i nepropisno vezanje autosjedalice) te korištenje mobitela u vožnji, ali i ukazalo na činjenicu da policija u prometu nema samo restriktivnu, već i partnersku ulogu pri stvaranju sigurnijih prometnica.

Nažalost, statistika pokazuje da su prometne nesreće i dalje ubojica broj jedan mladih ljudi u dobi između 10 i 25 godina. Stoga je Ministarstvo unutarnjih poslova RH, pri obilježavanju prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, posebnu pozornost obratilo na mlade i buduće vozače. Učenicima srednjih škola prikazan je video s virtualnim policajcem i podijeljeni su im prilagođeni edukativni materijali. Upravo za mlade u kampanju su uključeni hrvatski influenceri Antonija Stupar Jurkin, Ella Dvornik, Juraj Šebalj i Ivan Šarić koji su podržali ovaj projekt i tako mladima poslali poruku da je jedino ispravno ponašanje odgovorno ponašanje.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime