Budite kreativni uz udrugu Artoratorij

0
Komunalac add

Udruga Artoratorij i ove godine provodi projekt „Vrbovečko kreativno ljeto“. Podsjetimo, riječ je o projektu u sklopu kojeg će se tijekom srpnja i kolovoza održavati besplatne likovne radionice za djecu i mlade te različite izložbe.

Projekt počinje u ponedjeljak, 12. srpnja ciklusom “Upoznaj Artoratorij”. Voditelji radionica Verena Jakuš, Valerija Jakuš i Ivan Mak upoznat će građane sa svojim radom i održati likovne radionice na temu vlastitog rada i izložbe u prostoru udruge, na adresi ulica Matije Gupca 3.

U ponedjeljak, 19. srpnja kreće ciklus pod nazivom “Zrinski”. Planirane su tri radionice na temu starog kaštela Zrinskih, a ciklus završava ljubavnim pismom Katarine i Petra Zrinskog. Zatim, u ponedjeljak, 26. srpnja nastavlja se ciklus radionica na temu vrbovečke tradicije. Polaznici radionica crtat će vrbovečku nošnju, a kroz tradicionalne dječje igre i izradu tradicionalnih dječjih igračaka provest će ih Ljiljana Stanko. U ponedjeljak, 16. kolovoza na redu je ciklus radionica “Park” koji uključuje izradu herbarija, slikanje akvarelom i ukrašavanje gradskog parka.

Posljednji, peti ciklus radionica posvećen je Mariji Jurić Zagorki. Kiparska radionica, radionica ilustracije i novinarska radionica održat će se od 23. do 27. kolovoza. Kroz teoretski dio većine radionica polaznike će provesti knjižničarka Mateja Hrgovan uz pomoć Zavičajne zbirke i knjiga iz Narodne knjižnice Vrbovec.

Za kraj ovogodišnjeg „Vrbovečkog kreativnog ljeta“ planirana je skupna izložba radova svih sudionika koja će se održati 28. kolovoza s početkom u 18 sati u prostoru udruge Artoratorij. Projekt se provodi uz financijsku potporu Zagrebačke županije i Grada Vrbovca te u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Vrbovca, Radio Vrbovcem i Narodnom knjižnicom Vrbovec.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u radionicama mogu se prijaviti na mail adresu artoratorij@gmail.com ili putem poruke na Facebook profilu udruge.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime