Budite kreativni ovoga ljeta

0
Komunalac add

U organizaciji Udruge Artoratorij iz Vrbovca ove će se godine, po prvi puta, održati projekt „Vrbovečko kreativno ljeto“. Projekt obuhvaća izložbe tri mlade akademske umjetnice vrbovečkog kraja koje će se održavati tijekom srpnja i kolovoza na gradskim javnim površinama te u prostoru Udruge Artoratorij na adresi ulica Matije Gupca 3.

Program počinje u petak, 10. srpnja 2020. godine u 18 sati otvorenjem izložbe umjetnice Ane Horvat u prostoru Udruge Artoratorij. Na izložbi će biti predstavljene fotografije nastale kroz projekt Camera obscura koji istražuje fotografske procese takve naprave i alternativnih metoda razvijanja negativa/pozitiva. Kreativnom radionicom u subotu, 11. srpnja u 17.30 sati iste rezultate Ana će pokušati približiti polaznicima.

Inače, Vrbovčanka Ana Horvat rođena je 1977. godine, a svoju akademsku diplomu stekla je 2003. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je Rektorove nagrade 2000. godine, te T-HT@msu.hr nagrade 2008. godine.

U svojim dvadesetima bavila se pretežno likovnom umjetnošću, tj. skulpturom, instalacijom, videom i fotografijom. Od svojih tridesetih, aktivno se bavi animiranim filmom, radi kao animator na različitim produkcijama te je autorica dva kratka animirana filma  i redateljica kratkog animiranog filma. Trenutno radi na svom trećem autorskom filmu u produkciji Kreativnog sindikata.

U sklopu „Vrbovečkog kreativnog ljeta“ održat će se i izložba Laure Barić i Ive Čurić.

Laura će se predstaviti multimedijalnom izložbom u petak, 31. srpnja 2020. godine, a izložba Ive Ćurić otvorit će se u petak, 21. kolovoza 2020. godine. Izložbe će se održati u prostoru Udruge Artoratorij u Vrbovcu, na adresi ulica Matije Gupca 3. Otvorenje izložbi planirano je za 18 sati, a posjetitelji će ih moći pogledati sljedećih deset dana.

Po otvorenju izložbe održat će se i popratne likovne radionice za djecu u vodstvu samih autorica. Popratni program radionica održavat će se subotama 11.srpnja, 1. kolovoza i 22. kolovoza s početkom u 17.30 sati te traju 90 minuta. Uz glavni program održat će se i likovne radionice crtanja i slikanja vrbovečkih motiva na otvorenom.

Projekt „Vrbovečko kreativno ljeto“ osmišljen je kao kreativna i likovna nadopuna turističkoj i kulturnoj ponudi Grada Vrbovca. Besplatan je za javnost, realiziran uz potporu Grada Vrbovca, a provode ga članovi Udruge Artoratorij – akademska slikarica Verena Jakuš i magistar likovne edukacije i kipar Ivan Mak.

Likovne radionice pod vodstvom Verene Jakuš i Ivana Maka održat će se u sljedećim terminima:

utorak, 14.07.2020. u 9 sati – radionica “Kula Zrinski”, tehnika akvarel na papiru

petak, 17.07.2020. u 9 sati – radionica “Vodotoranj”, tehnika suhe pastele na papiru

utorak, 04.08.2020. u 9 sati – radionica “Crkva sv. Vida”, tehnika tempera na platnu

petak, 07.08.2020. u 9 sati – radionica “Zagorka”, tehnika ugljen i kreda na papiru

utorak, 25.08.2020. u 9 sati – radionica “Park”, tehnika tempera na papiru

petak, 28.08.2020. u 9 sati – radionica “Vrbovečka nošnja”, tehnika tuš na papiru

Radionice se održavaju na otvorenom, pored likovnog motiva radionice. Sav materijal i pribor osiguravaju organizatori.

Čitav program Vrbovečkog kreativnog ljeta završava izložbom radova polaznika nastalih na radionicama, u nedjelju 30. kolovoza 2020. godine. Službeno otvorenje bit će u 10 sati u prostoru Udruge Artoratorij.

– Pozivamo sve zainteresirane sugrađane da nam se pridruže u besplatnom programu i dođu na druženje, upoznaju rad udruge i nauče nešto novo. Više informacija i čitav raspored programa sugrađani mogu dobiti na našoj Facebook stranici www.facebook.com/artoratorij i Facebook događaju “Vrbovečko kreativno ljeto”. Prijave za sudjelovanje primamo na e-mail adresu artoratorij@gmail.com, a broj sudionika po radionici je ograničen – poručuju iz Udruge Artoratorij.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime