Bučijada u Ivanić-Gradu – dođi, okusi, osjeti, vidi!

0
Foto: Pixabay

Warning: Undefined variable $string in /home/radiovrb/public_html/wp-content/themes/RadioVrbovecThemev2/functions.php on line 38

Warning: Undefined variable $string in /home/radiovrb/public_html/wp-content/themes/RadioVrbovecThemev2/functions.php on line 38
Komunalac add

Turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija “Bučijada 2023” u Ivanić-Gradu ove godine stiže u svom 19. izdanju. Najposjećenija jesenska manifestacija održat će se od petka do nedjelje, od 6. do 8. listopada 2023. godine u organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije, Hrvatske turističke zajednice i Zagrebačke banke d.d.

Svečano otvaranje 19. Bučijade održat će se u subotu, 7. listopada u 11 sati na glavnoj pozornici manifestacije na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu. Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, ali i brojni uzvanici.

Na manifestaciji će svoje proizvode i usluge predstaviti 170 izlagača i 15-tak ugostitelja koji će zajedno tvoriti najveći prodajni sajam bučinog ulja, buča i proizvoda od buča u Hrvatskoj. U ponudi će biti bučino ulje, bučnice, pivo od buče, juha od buče, a za ljubitelje slatkog  bučokremšnite i čokoladne praline punjene bučinim namazom i bučinim uljem.

Za djecu će biti mnogo sadržaja na tradicionalnoj Maloj Bučijadi gdje će moći sudjelovati u jedenju kremšnita od buča, pogledati mađioničarske i kazališne predstave, utrkivati se drvenim konjićima, natjecati u gađanju lukom i strijelom, skakanju u vrećama i brojnim drugim igrama. Uz brojne igraonice, radionice i sportske aktivnosti svatko će pronaći neku zabavu.

Glazbeni dio programa kreće u petak u 19 sati nastupom grupe Silente, nakon koje slijede 4 Tenora. U subotu navečer od 20 sati posjetitelje će zabavljati Halid Bešlić te od 22:30 DJ Nick Bane. Manifestaciju će u nedjelju, 8. listopada, zatvoriti Maja Šuput te Reanimatori. U sklopu programa nastupat će i mladi rock bandovi, puhački orkestri, mažoretkinje i KUD-ovi.

Cijeli program manifestacije pogledajte na linku.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime