Bruno Šimleša vrbovečkoj publici predstavio knjigu “(P)ostati zdrav”

0
Komunalac add

U sklopu programa povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, sinoć je u Narodnoj knjižnici Vrbovec, pred brojnom publikom, predstavljena knjiga “(P)ostati zdrav” autora Brune Šimleše. Da je promocija spomenute knjige veoma zainteresirala građane, svjedoči  to da se jučer u knjižnici tražilo mjesto više. Autor je pojasnio o čemu je riječ u knjizi te kojim se temama bavio, a nakon toga uključila se i publika svojim pitanjima i komentarima.

U knjizi (P)ostati zdrav, holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića. Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Bogata primjerima iz stvarnog života, kao i nalazima brojnih znanstvenih istraživanja, knjiga želi kreirati most između znanosti i duhovnosti. Naravno, ne trebamo se odreći blagodati klasične medicine kako bismo uživali benefite holističkog pristupa, već ih kombinirati kako bismo povećali šanse za izlječenje odnosno očuvali zdravlje. Jer, ne smijemo zaboraviti: naši srce i um izvanredna su tvornica lijekova, ističe autor.

Inače, Bruno Šimleša, rođen u Bjelovaru 16.02.1979. godine, poznati je hrvatski pisac, kolumnist, predavač, televizijski voditelj i diplomirani sociolog. Autor je deset knjiga iz područja duhovnosti i samopomoći, te jednu zbirku poezije. Njegove hit knjige, poput “Škole života” i “Ljubavologije”, tiskane su u više izdanja i spadaju među najprodavanije knjige na hrvatskom tržištu. Po struci je sociolog, a diplomirao je 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Šimleša je javnosti poznat i kao voditelj talk-show emisije “Svaki dan, dobar dan”, koja se na HTV-u emitirala od 2013. godine.

Šimleša se također bavi individualnim savjetovanjem, a održao je i brojna predavanja. Radom s ljudima počeo se baviti još 2001. godine nakon što je objavio svoju prvu knjigu. Kasnije je počeo održavati javna predavanja koja su uvijek bila dobro posjećena, a pratila su teme o kojima je pisao u svojim popularnim knjigama.

Ovo je njegova prva knjiga s fokusom na zdravlje, a ovakva tematika odabrana je jer više od 15 godina pomaže oboljelima od raka da se nose sa svim izazovima stoga je dio tih iskustava prenio i u ovoj knjizi. Također, oslanja se i na zaključke brojnih znanstvenih istraživanja koja dokazuju utjecaj uma na tijelo.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime