Brojni Vrbovčani uživali u avanturama Tomice Kristića

0
Komunalac add

Putopisno predavanje i promocija knjige „Putovanje u Međuzemlje“ autora Tomice Kristića održano je sinoć u Narodnoj knjižnici Vrbovec. Riječ je o inspirativnoj priči mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Vrbovečka je publika imala priliku čuti brojne anegdote, zanimljivosti i avanture kroz koje je prošao Tomica na svom dugom putovanju do Novog Zelanda, a na koje je krenuo, ni manje ni više nego autostopom.

-Na četverogodišnjem putovanju svijetom, gdje sam iz Hrvatske putovao sve do Novog Zelanda, i to kopnenim putom, koristio sam autostop kao prijevozno sredstvo. Za kraj putovanja sam prehodao cijeli Novi Zeland, 1500 km u 69 dana. Kad sam se vratio doma krenuo sam s pisanjem putopisne trilogije, a prvu knjigu objavio sam prije koji mjesec i nazvao je “Putovanje u Međuzemlje: Udisaj slobode” – priča mladi avanturist. Nastavak trilogije, kako napominje autor, očekuje se sljedećeg ljeta i u njoj će opisati put od Vijetnama pa sve do kraja Australije. Treća knjiga bit će o hodanju kroz Novi Zeland.

Na jučerašnjem predavanju istaknuo je lijepe, ali i one teške trenutke kroz koje je prošao na svom putovanju. – Najposebnija situacija mi je bila kada sam došao u Iran i počeo shvaćati koliko je zapravo Iran bogata i sigurna zemlja. Lokalno stanovništvo se prema vama kao gostu ponaša veoma ljubazno te ste za njih poput boga. Kada sam vidio tu dobrotu ljudi, to me počelo lagano mijenjati. Indiju bih mogao izdvojiti kao zemlju gdje možda nisam imao baš najbolje iskustvo, nekako mi nije “sjela”, ali naravno to je samo moj dojam – rekao je Kristić.

Tijekom putovanja zarađivao je na različite načine. Radio je kao glumac u Bollywoodu, kao učitelj engleskog jezika, a također je i volontirao. Na putovanju se dogodila i jedna lijepa ljubavna priča. Naime, u Indiji je upoznao svoju sadašnju suprugu Lucy iz Vijetnama koja je također prisustvovala na jučerašnjem predavanju u knjižnici. Publici je rekla ponešto o tamošnjoj kulturi, načinu odijevanja, ljudima, ali i istaknula neke stvari koje joj se sviđaju u Hrvatskoj gdje sada i živi.

Vrbovčani su imali priliku uživati u uistinu zanimljivom, inspirativnom i zabavnom putopisnom predavanju koje je održano u sklopu programa povodom Mjeseca hrvatske knjige.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime