Brojni tenisači na Prvenstvu grada Vrbovca

0
Komunalac add

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo grada Vrbovca u tenisu. Lijepo vrijeme primamilo je tridesetak tenisača svih dobnih skupina na vrbovečke teniske terene. Igralo se u pojedinačnoj konkurenciji i konkurenciji parova. U pojedinačnoj konkurenciji bilo je ukupno 24 natjecatelja. U subotu su se odigrala 3 kola singla te su objavljeni polufinalni parovi koji su prema rasporedu bili zakazani za nedjelju.

Svi nositelji turnira opravdali su svoj status te su se našli u polufinalu. Prvi polufinalni meč bio je dvoboj branitelja naslova Morana Đurašine i Jurice Jakšića. Boljim se pokazao Jurica koji je došao do pobjede u napetom meču u 3 seta. U drugom polufinalu između prošlogodišnjeg finalista Karla Burića i Vedrana Juričića, također vrlo napet i zanimljiv meč koji odlazi u treći set kojeg uspješno privodi kraju mladi Karlo Burić te dolazi do pobjede. Karlo Burić je ponovio uspjeh od prošle godine te se ponovno našao u finalu turnira, ali ovaj put sa druge strane ga je čekao Jurica Jakšić.

U kvalitetnom i zanimljivom meču do naslova i titule najboljeg igrača grada Vrbovca zasluženo dolazi Karlo Burić sa pobjedom 63 63. Za sve poražene u prvim mečevima napravljen je utješni turnir na kojem su tenisači koji su ispali iz glavnog turnira mogli odmjeriti snage. Nakon mečeva u grupama u finalu su se našli pobjednici istih, Josip Klepec i pridruženi član iz Ukrajine Valerij Berezniak. Nažalost nisu stigli odigrati finale, ali bi u narednom tjednu to trebali odraditi i završiti i tu priču.

Mečevi parova krenuli su u subotu u popodnevnim satima nakon što je odigran prvi dio pojedinačnih mečeva. U natjecanju je bilo ukupno 12 parova odnosno 24 natjecatelja. – Do kraja dana dobili smo finaliste i to su bili kombinacija Slaven Fett/ Ivica Vragotuk te Zoran Mucko/Moran Đurašina. Meč finala bio je zakazan za nedjelju nakon finala pojedinačne konkurencije. Nakon velikog preokreta u trećem setu naslov ide u ruke Zoranu Mucku i Moranu Đurašini. Čestitamo svima – poručili su domaćini prvenstva.

U subotu je za sve prisutne, u organizaciji kluba i članova, bio pripremljen roštilj. – Bilo je lijepo vidjeti pune terene i gledatelje koji su u velikom broju došli podržati sve natjecatelje. Turnir je oba dana posjetio i naš gradonačelnik Denis Kralj. U nedjelju nakon odigranih finala u obje konkurencije, u prigodnoj ceremoniji, pehare i medalje najboljima dodijelili su predsjednik Kluba Dražen Rovišćanec i gradonačelnik Denis Kralj. Hvala Gradu na podršci i potpori koje imamo tokom cijele godine – istaknuli su organizatori.

Konačni poredak:

Pojedinačna konkurencija:
1.mjesto – Karlo Burić
2.mjesto – Jurica Jakšić
3/4.mjesto – Vedran Juričić
3/4.mjesto – Moran Đurašina

Konkurencija parova:
1.mjesto – Zoran Mucko i Moran Đurašina
2.mjesto – Slaven Fett i Ivica Vragotuk
3/4.mjesto – Jurica Jakšić i Lovro Lončarić
3/4.mjesto – Ana Fett i Mario Skrasigna

Utješni turnir:
Finalisti Josip Klepec i Valerija Berezniak.

Sljedeće na rasporedu je memorijalni turnir Josip Jurković koji će se održati u nedjelju 08. listopada u organizaciji veterana TK “Vrbovec”. Nakon toga slijede pripreme za zimsku sezonu i ukoliko vrijeme dopusti, još jedan “Veseli” turnir za sve ljubitelje tenisa.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime