Brojni pacijenti i sugrađani u mirovinu ispratili doktora Zogera

0
Komunalac add

Na inicijativu predsjednice Udruge žena Lonjica Štefice Fintić okupili su se predstavnici lonjičkih udruga od vatrogasaca, lovaca, nogometaša, žena do motorista te žitelji Lonjice i Grede, koji su organizirali oproštajni domjenak za doktora Zvonimira Zogera i sestru Milenu Videnović, u povodu njihovog odlaska u mirovinu.

U ime žitelja Lonjice zahvalu za sve što su u svom radnom vijeku i profesionalnoj karijeri za pacijente Lonjice i okolnih mjesta uradili dr. Zoger i sestra Videnović, izrekao je predsjednik Mjesnog odbora Lonjica Marko Antolković. Ispred Grada zahvalu je iskazao vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj. Potom su Antolković i Kralj uručili prigodne darove i zaželjeli im svako dobro, puno sreće i zdravlja u budućem životu.

Dr. Zvonimir Zoger je zahvalio na organizaciji oproštajnog domjenka, koji je sestri Mileni i njemu razgalio duše. Dr. Zoger u Lonjici je prvo krenuo raditi na zamjeni krajem 1980-ih, a stalno je počeo u zdravstvenoj ambulanti raditi od 1994. godine. Ambulanta se tada još nalazila na prvom katu Vatrogasnog doma, a nakon par godina sagrađena je i nova zgrada.

-Vrijeme je proletjelo u radnom elanu, svakodnevnim pregledima, intervencijama, razgovorima i susretima. Obilazio sam svoje pacijente i bio na raspolaganju u kućnim vizitama. Kada sve sagledam nosim samo draga i pozitivna sjećanja jer su stanovnici Lonjice, Peskovca, Grede i drugih sela prije svega divni i pošteni ljudi. Ne mogu zatomiti čuvstva jer će me ovaj kraj uvijek podsjećati samo na lijepe trenutke u mojoj medicinskoj karijeri. Dakako, posebno se zahvaljujem i na profesionalnoj suradnji koju sam tijekom svih ovih godina imao sa sestrom Milenom na opću dobrobit zdravstvenog stanja svih naših pacijenata -rekao je dr. Zoger te naglasio kako u mirovinu odlazi zadovoljan i ponosan na sve što su uradili kao tim te kroz svakodnevnu komunikaciju, preglede i postupanja doživjeli mnoge lijepe trenutke i upoznali brojne ljude iz Lonjice i drugih naselja.

U mirovini se želim više posvetiti svom hobijima. Naime, to ljubav prema slikanju fotoaparatom i putovanjima. Sigurno neću mirovati jer ima tako toga puno da se još odradi. I na kraju velika zahvala svima s kojima sam surađivao jer su to trenuci koje ne mogu zaboraviti i koji su obilježili moj radni vijek – poručio je dr. Zoger.

Sestra Milena Videnović u zdravstvenoj je ambulanti u Lonjici počela raditi 1996. godine.- Ispočetka je bilo kao i svugdje na novom radnom mjestu uhodavanje. Poslije toga su godine protekle kao u nekom prebrzom snu jer ste upoznali svoje pacijente, njihove obitelji, stvarali poznanstva i veze. Velika zahvala i dr. Zogeru na uzajamnoj suradnji koja je bila primarno i jedino usmjerena na zdravstvenu zaštitu naših pacijenta. Mogu iskazati da me uz Lonjicu vežu samo lijepa sjećanja i uspomene koje su obilježile moju radnu karijeru.Odlazim u mirovinu zadovoljna i sretna u kojoj se posvećujem svojoj obitelji – rekla je sestra Videnović.

Dr. Zoger i sestra Videnović su najpoznatiji medicinski par u povijesti rada zdravstvene ambulante u Lonjici, koji će ostati trajno zabilježeni u kolektivnoj memoriji Lonjice, ali i općenito u zdravstvenoj karti Grada Vrbovca. Napomenimo da je dr. med. spec. obiteljske medicine Zvonimir Zoger, zdravstvena ambulanta Lonjica, primio Godišnju nagradu Grada Vrbovca za 2010. godinu zbog iznimnog zalaganja i predanosti u profesionalnom radu, kao i za nesebičan trud i aktivno sudjelovanje u brojnim klubovima i udrugama na području Grada Vrbovca.

Dr. Zoger je brojnim pacijentima bio više od doktora jer je bio njihova potpora, snaga i vjera. Sestra Videnović je također svojim stručnim pristupom i odnosom kod pacijenata stvarala pozitivno ozračje. Dr. Zoger i sestra Videnović su zbog svog nesebičnog, požrtvovnog i predanog rada stekli ugled, poštovanje i uvažavanje u Lonjici i obližnjim selima jer su tijekom svih ovih godina bili altruistično posvećeni pružanju primarne zdravstvene zaštite svojih pacijenata. Brojni njihovi pacijenti bili su iz Lonjice, Peskovca, Grede, Negovca, Vrhovca, Samoborca, Dulepske, Pirakovca, Vrbovca i drugih mjesta.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime