Brojni natjecatelji na Otvorenom prvenstvu TK Vrbovec

0
Komunalac add

Protekle subote započelo je Otvoreno prvenstvo TK Vrbovec u tenisu za djevojčice i dječake do 12 godina. Ukupno je bilo 50 natjecatelja iz cijele Hrvatske, od Rijeke pa sve do Osijeka i Vinkovaca. Radi većeg broja natjecatelja turnir je bio održan na 2 lokacije. Osim na vrbovečkim terenima igralo se i u Križevcima na teniskim terenima TK Križevci. Iz TK Vrbovec zahvaljuju na odličnoj suradnji i komunikaciji između klubova. – Smatramo da smo odličan primjer međusobnog poštovanja i zajedničkog djelovanja za dobrobit djece i sporta općenito. TK Križevci su nam bezrezervno uskočili u pomoć i u daljnjoj budućnosti oni mogu isto očekivati i od TK Vrbovec – poručili su.

Unatoč lošim vremenskim prognozama u subotu su odigrani svi zakazani mečevi. Natjecateljima i njihovim roditeljima, uz pomoć i donaciju mesne industrije PIK Vrbovec, članovi Kluba su pripremali kobasice i hot-dogove.

Nedjeljni program i glavni turnir odgođen je zbog lošeg vremena te su svi mečevi pomaknuti na ponedjeljak kada se, nakon sanacije štete na terenima koja je nastala kišom, od jutra krenulo sa tenisom i to na obje lokacije. Uspjeli su se završiti gotovo svi predviđeni mečevi. Ostala su 2 meča četvrtfinala u konkurenciji dječaka.

U utorak, ponovno zbog kiše, nije bilo moguće započeti bilo koji meč na vanjskim terenima. TK Vrbovec je brzinski organizirao odigravanje 2 neodržana susreta u dvorani u Dugom Selu s nadom da će se u srijedu moći igrati kako bi sve bilo moguće završiti taj dan.

U utorak navečer opći potop, tereni su bili pod vodom kompletno, bilo je sve manje šansi za bilo kakvim održavanjem i nastavkom turnira. Obilaskom terena u srijedu rano ujutro i uz prestanak kiše probudile su se male nade za nastavkom. Dio terena je osposobljen za igru kada ponovno neumorno počinje padati kiša. Kiša prestaje oko 13 sati, mečevi se zakazuju za 15 sati i to opet na obje lokacije. Srećom, vrijeme je izdržalo i nakon napornog dana u kasnim večernjim satima pod reflektorima terena TK Vrbovec završava i zadnji meč turnira – rekli su iz TK Vrbovec.

Na kraju svega svi su bili zadovoljni jer je turnir dovršen i natjecatelji su osvojili toliko željene bodove koji su im potrebni za uspon na HTS-ovoj rang listi.

Rezultati OP TK Vrbovec do 12 godina su sljedeći:

Dječaci do 12 godina – pojedinačno
1.mjesto – Dominik Petan (HTK Zagreb)
2.mjesto – Max Šenjug (HTK Zagreb)
3-4.mjesto Joakim Bobanović(Tweener) i Rafael Halužan (Vinkovci)

Djevojčice do 12 godina – pojedinačno
1.mjesto – Ana Marija Rebić (Ponikve)
2.mjesto – Nera Skender (Osijek)
3-4.mjesto Mia Postružin(Zaprešić) i Ana Cerović (Kvarner)

Dječaci do 12 godina – parovi
1.mjesto – Dominik Petan i Joakim Bobanović
2.mjesto – Rafael Halužan i Max Šenjug

Djevojčice do 12 godina – parovi
1.mjesto – Ana Cerović i Natalie Pizzul
2.mjesto – Angelina Pavinčić i Nera Skender

Poraženi natjecatelji iz prvih kola su igrali bonus turnir. U tim kategorijama najbolji su se pokazali Sebastian Gori (Kastav) kod dječaka te Nika Kraljević (Zagi) kod djevojčica.

TK Vrbovec već ovaj vikend nastavlja sa natjecanjima, nakon što je prošli vikend prvo kolo odgođeno nakon lošeg vremena, u goste dolazi TK Novska. Na rasporedu je susret 3. međužupanijske lige – Središte. – Dakle, 20.05.2023., 10:00h, teniski tereni TK Vrbovec, dođite podržati našu seniorsku momčad! – poručuju organizatori.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime