Brojne aktivnosti u sklopu projekta “BUBA”

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec i dalje provodi projekt „BUBA- Budi uključen, Budi aktivan”. Riječ je o projektu financiranom iz ESF fonda, a namijenjen je umirovljenicima neovisno o dobi ili spolu, neovisno žive li u Vrbovcu ili sjedištu bilo koje od okolnih općina. Umirovljenici se mogu uključiti u brojne aktivnosti kao što su vježbanje pod vodstvom fizioterapeuta, savjetovalište o mentalnom zdravlju, fizičkom zdravlju, kreativne radionice, književne radionice ili informatičke radionice.

Ukoliko nemaju prijevoz, Crveni križ će organizirati dolazak, a u radionice se mogu uključiti i online. Svi koji se žele uključiti, mogu se javiti svojim udrugama umirovljenika ili izravno Crvenom križu Vrbovec na brojeve telefona: 099/534-4153 -Valentina,  099/534-4156 – Ivana,  095/432-2037 -Petra.

Naime, u sklopu projekta „BuBa – Budi uključen, Budi aktivan i vozi se s nama”, koji se provodi u suradnji s Gradom Vrbovcem te općinama Dubrava, Gradec, Farkaševac, Rakovec i Preseka, nabavljeno je vozilo za prijevoz starijih osoba. Projekt je vrijedan 208 tisuća kuna, a sufinancira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt „BUBA“ je u tijeku provedbe, „Nova optika“ i „Zaželi“ također. Sve ide svojim tokom. U sklopu projekta „Nova optika 65+“ nabavili smo tablete, a u sklopu projekta „BUBA“ nabavili smo računala kako bismo mogli održati informatičke radionice. Svi zainteresirani umirovljenici mogu nam se javiti i sudjelovati u spomenutim projektima i radionicama – naglasila je ravnateljica vrbovečkog Crvenog križa Jelena Mucko.

Također, prošlog tjedna započeo je ciklus radionica o mentalnom zdravlju. Radionice će se održavati u narednom razdoblju, a cilj je pomoći kod osjećaja anksioznosti ili depresije koje se često javljaju kod velikog broja ljudi, osobito starijih jer su najugroženija populacija u trenutnoj pandemiji COVIDA-19.

Kroz projekt „Nova optika 65+“ i „BUBA“ bit će održan serijal radionica na temu mentalnog zdravlja. Mislim da su ove radionice vrlo korisne osobito u ovim prilikama s kojima se suočavamo. Sve nas malo pritišće izolacija i distanca. Radimo u malim grupama i vjerujem da se polaznici ovih radionica dobro zabavljaju i nešto korisno nauče – rekla je ravnateljica Mucko.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime