Brckovljani i Dubrava pridružili se gradnji potresom srušene kuće u Galdovu

0
Komunalac add

Humanitarnoj akciji gradnje nove kuće za obitelj Brlić u Galdovu kraj Siska, čija je kuća srušena u potresu i koju je pokrenuo Grad Vrbovec, nakon općina Farkaševac, Gradec i Preseka priključile su se i općine Brckovljani i Dubrava.

Načelnici svih uključenih općina Ljubica Ambrušec, Tihomir Đuras, Tomislav Okroša, Martin Martić, Matija Copak i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj obišli su danas gradilište u Galdovu na kojem je ovog tjedna, nakon završetka zidova, izbetonirana i deka.

Načelnik Tihomir Đuras naglasio je kako se Općina Brckovljani s veseljem uključila u ovaj projekt. – I prije smo pomagali obiteljima s područja Banovine, a danas sam prvi puta kod obitelji Brlić i strašno sam ponosan što ćemo im pomoći da se usele u svoj novi dom. Sljedećeg tjedna se očekuje i postavljanje krova, a ja se nadam da ćemo uskoro s obitelji Brlić proslaviti završetak radova – zaključio je Đuras.

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša pohvalio je inicijativu vrbovečkog gradonačelnika Kralja i tvrtke Komunalaca Vrbovec koja se uključila u ovaj projekt. – Iznimno mi je drago što ćemo zajedničkim snagama obnoviti kuću obitelji Brlić. Ovdje sam prvi put, kuća će biti prekrasna, vidi se da je projektirana za jednu mnogobrojnu obitelj i drago mi je da će na tim čvrstim temeljima obitelj moći nastaviti svoj život. S ljepšim vremenom će se vjerujem i radovi intenzivirati. Želim zahvaliti svim stanovnicima Općine Dubrava jer će se iz našeg proračuna izdvojiti 70 tisuća kuna za sufinanciranje izgradnje ove kuće – rekao je Okroša.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj rekao je kako dvije dobre vijesti dolaze ovih dana iz Galdova. – Prvo je da radovi dobro napreduju. Da smo ovaj tjedan završili i deku na zidovima te da uskoro očekujemo i početak gradnje krova. Druga dobra vijest je što su nam se priključile još dvije susjedne općine, što će nam olakšati financiranje projekta. Još jednom hvala svima koji su se uključili u projekt na čelu s našim građanima, obrtnicima, vatrogasacima i okolnim općinama – zaključio je Kralj.

Podsjećamo, za gradnju kuće obitelji Brlić građani su donirali 190.000 kuna, udruženje obrtnika je doniralo 70.000 kuna, ali i dalje sudjeloje u donacijama kroz radove. Vrbovečki vatrogasci donirali su svoje dnevnice koje su zaradili pomažući u potresom pogođenim područjima u iznosu od 14.000 kuna, dok su okolne općine obećale pomoć u iznosu od 260.000 kuna. Ukupan trošak gradnje kuće prema troškovniku gradnje iznosi 1,5 milijuna kuna.

Obitelj Brlić mlada je obitelj s petero djece. Otac Mario ima 40 godina i radi kao pomoćni bravar, dok je 38-godišnja majka Josipa domaćica. Djeca su stara između 8 i 20 godina. S njima trenutno u dva kontejnera živi troje mlađe djece, a nedavno su dobili i unuku. Svi se vesele novoj kući, koja će ovoj obitelji značiti novi početak.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime