Braći Korenika tri zelinska srebra

0
Komunalac add

Braća Antun i Andrija Korenika prošli su se tjedan okitili s tri srebrne diplome za svoje graševine, na 52. Izložbi vina Kontinentalne Hrvatske u Sv. Ivanu Zelini. To je još jedna potvrda dobrog rada u vinogradu, ali i u podrumu u Celinama (Topolovcu).

Prije 14 dana, podsjetimo, na vrbovečkoj su izložbi vina osvojili dvije zlatne i srebrnu medalju. Pri tome je Andrijina graševina bila ocijenjena najboljom i proglašena ovogodišnjim gradonačelnikovim vinom. U Zelini su dodijeljene četiri velike zlatne, 55 zlatnih, 107 srbrnih i 51 brončana diploma, od ukupno 255 uzoraka.

-Vrlo smo zadovoljni, jer je u Zelini strašna konkurencija; tu izlažu najbolji kontinentalni vinari i najveće vinarske kuće – od Iloka, Belja, do Kutjeva – kaže brat Antun.

Ovih dana u vinogradu je posla pune ruke. Antun je upravo vinograd pofrezao i obavio već osmu, od 12-tak planiranih zaštita.

-Bude li i ostatak godine ovakav, berba će biti, nadam se, odlična, čak bolja od lanjske. Vinograd je u odličnoj kondiciji i zdrav i nadam se da će tako i ostati – kaže Antun dodajući kako je sve umijeće i ljubav prema ovome poslu naslijedio još od pokojnog oca Stjepana.

Više o svemu govorit će nam upravo u našoj nedjeljnoj emisiji Za selo, od 10 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime