Braća Colarić – udarna snaga trećeligaša Vrbovca

0
Komunalac add

Braća Domagoj, Josip i Kristijan Colarić od sezone 2020./21. u 3. HNL Središte ispisuju nogometnu povijest Vrbovca jer nikada prije nisu istodobno igrala tri brata u seniorskom sastavu.Prvu puta su zaigrali na 25. srpnja 2020. godine na prijateljskoj utakmici Vrbovec – Sesvete (juniori) 5:2.

Njihov otac Josip Colarić igrao je kao napadač za PIK Vrbovec sredinom 1970-tih godina. Otac Josip je ostao u sjećanju vrbovečkoj nogometnoj javnosti kada je 20. travnja 1977. godine u polufinalu kupa ONS Vrbovec, kao igrač ekipe PIK Vrbovec II, zabio dva gola prvom sastavu PIK Vrbovca i tako izbacio glavnog favorita za osvajanje kupa. Utakmica je završila rezultatom 2:1. Strijelac za PIK Vrbovec bio je Stjepan Čukulin. Tada je vrbovečki kroničar Zvonimir Štanfel napisao:„Bez komentara. Žalosno, ali istinito. Druga momčad bez treninga i trenera, zalaganjem i željom do pobjede.“ Zvonimir Štanfel, SD PIK Vrbovec 1977., rukopis.

To je bilo i ostalo dosada najveće iznenađenje svih vremena u povijesti kup natjecanja pod okriljem  ONS Vrbovec odnosno NS Vrbovec. U finalu koje je bilo odigrano 25. svibnja 1977. godine PIK Vrbovec IIje pobijedio Luku rezultatom 6:5 11m (1:1).

NK PIK Vrbovec II, 20. travnja 1977. Stoje: D. Juričić, Z. Štanfel, A. Mihajlović, Ž. Kravoščanec, M. Čerkez, M. Čiček i J. Colarić. Čuče: M. Ljubobratović, J. Dimović, S. Vidiček, V. Vladić i A. Juričić.

Doduše, ranije su za Vrbovec igrala tri brata Igor i Mario i Robi Erdeli, ali nikada nisu nastupili u istom seniorskom sastavu. Njihov otac Branko Erdeli, također je igrao za PIK Vrbovec tijekom 1970-tih godina. Tako je i obitelj Erdeli na svoj način ispisivala nogometnu povijest u Vrbovcu i u Slobodi iz Gradeca.

Danas su braća Domagoj i Josip Colarić zaštitni znak trećeligaša Vrbovca kojima se sve boljim igrama sve više približava i najmlađi brat Kristijan. Nema nikakve dvojbe, da kada su Colarići razigrani, željni nogometa, nadahnuti i rastrčani, onda nema te trećeligaške ili druge obrane koja neće kapitulirati. Kada igraju Colarići, onda igra i Vrbovec i nema strepnje za rezultat jer pobjednički bodovi ostaju na Gradskom stadionu ili se osvajaju bodovi na gostujućim terenima.

Centarfor Josip Colarić je rođen 20. srpnja 1995. u Zagrebu. U Vrbovcu je prošao kompletnu nogometnu školu od 2004. do 2015. godine. Prvi puta je za seniorski sastav nastupio kao talentirani junior u sezoni 2013./14. kada je trener bio Mile Sertić, a kasnije mu je bio trener Krešimir Ganjto. U petoligašu Rakovcu igrao je u sezoni 2015./16. u kojoj se afirmirao kao rasni strijelac kod trenera Željka Majcena u kojem je bio prvi strijelac kluba. Ponovo se vratio u Vrbovec 2016. godine kada je trener bio Ante Klarić.Kasnije su mu treneri bili: Tihomir, Bradić, Dražen Fulir, Renato Jurčec i sadašnji je Dražen Biškup. Josipa krasi golgeterski instinkt da se uvijek nađe u poziciji postizanja golova. Kralj kaznenog prostora i oko njega u kojem zabija glavom, lijevom i desnom nogom. Nerijetko u solo prodorima rješava pitanje pobjednika za svoju momčad. Iako u određenim trenucima djeluje nezainteresirano, u dijelu trenutka se pretvara u goropadnog napadača, kojem je jedini cilj kako zatresti suparničku mrežu. Nametnuo se kao istinski golgeter kluba poslije Darka Pušića i Tihomira Noseka. Josip Colarić je bio strijelac Vrbovca u sezonama: 2016./17. 11 golova, 2017./18. 12 golova, 2019./20. 11 golova i 2020./21. 15 golova.

Domagoj Colarić, rođen je 22. listopada 1997. godine u Zagrebu. Prvo nogometne korake učio od 2005. do 2014. godine u NŠ Vrbovcu. Svojim igrama i efikasnošću u kadetskom sastavu Vrbovca skrenuo je na sebe pozornost nogometne javnosti. Stoga je završio u juniorskom sastavu zagrebačkog Dinamo u kojem je igrao od 2014. do 2016. godine. Potom se vratio u matični klub Vrbovec u kojem s bratom Josipom čini ubojiti tandem od kojeg strepe sve trećeligaške obrane. Profinjen dribler kojega je nemoguće zadržati jer je poznat po svojim solo dionicama u kojima na travu bace svoj čuvare. Izuzetan izvođač slobodnih udaraca koji je na tom području naslijedio klupske legende Antu Klarića i Željka Majcena. Zabija golove iz svih pozicija pri čemu se većinom oslanja na svoju ljevicu, ali mu nisu strani ni zgodici koje postiže desnom nogom. Visoki odraz i udarac glavom su također kvalitete koje Domagoja čine iznadprosječnim igračem. Iako igra na poziciji napadača ne ispoljava sebičnost nego asistira svojim suigračima, a to se najbolje vidi kad Domagoj centrira, a brat Josip glavom zabija golove. Brz, okretan i jak na lopti s lucidnim rješenjima, predstavlja konstantu opasnost za protivničke obrane. Domagoj je bio prvi strijelac Vrbovca u sezoni2018./19. s 11 golova.

Kristijan Colarić je rođen 3. veljače 2001. u Zagrebu. Igrač Vrbovca je od 2010. u kojem je prošao sve selekcije u NŠ Vrbovec. Od prošle sezone počeo je igrati za seniorski sastav Vrbovca. Tek je na početku seniorske karijere. Kao mladi igrač ne ustručava se od duela, proigravanja i kombinatorne igre. Svoju darovitost treba uporno dokazivati na svakom treningu i utakmici kako bi stasao u što skorašnje vrijeme u stožernog igrača kakva su njegova starija braća. U svakom slučaju Kristijan je vrbovečki potencijal igrača koji će uskoro pronaći svoje mjesto pod nogometnim suncem.

Na žalost, njihov brat Ivan Colarić, koji je rođen 29. travnja 1992. u Zagrebu tragično je izgubio život kada se vraćao s prvenstvene utakmice 18. studenog 2020. godine u teškoj prometnoj nezgodi u Banovu. Ivanov nogometni put bio je slijedeći: Vrbovec 2002.-2011., Gaj 2011.-2012., Sloboda (Gradec) 2012.-2015. i Ban Jelačić (Banovo) 2015.-2020. Igrao je na poziciji klasičnog centarfora.

Colarićima je u gene usađen napadački nogomet koji svojim majstorijama oduševljavaju svoje suigrače, članove i navijače Vrbovca. Iako Kristijan trenutno igra više na poziciji lijevog bočnog igrača, možda jednom i on svoje mjesto pronađe u napadu. Pred braćom Colarić tek dolaze najbolje igračke godine pa nema dvojbe da će svojim igrama obilježiti jedno razdoblje vrbovečke nogometne povijesti i da će još dugo bušiti suparničke mreže na opće veselje cjelokupne nogometne javnosti. Braća Josip i Domagoj su i nositelji kapetanske trake što samo dokazuje koji ugled i poštovanje imaju među suigračima, koliko ih cijene treneri te koliko ih uvažavaju članovi, navijači i simpatizeri Vrbovca.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime