Božićnice za umirovljenike u Općini Gradec

0
Komunalac add

Općina Gradec i ove je godine osigurala božićnice za umirovljenike s područja općine. Za umirovljenike koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 2.500 kuna božićnica iznosi 200 kuna. Umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu većem od 2.500 kuna do 4.000 kuna dobit će božićnicu u iznosu od 100 kuna. Umirovljenici čije mirovine prelaze 4.000 kuna ne ostvaruju pravo na primanje božićnice. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i inozemna primanja.

Iz općine mole umirovljenike koji su umirovljeni unazad godinu dana, to jest nove umirovljenike, da pripreme potrebne dokumente koji sadrže: kopiju osobne iskaznice i OIB-a (ukoilko na osobnoj iskaznici nema podataka o OIBU-u) te odrezak mirovine ili obavijest o mirovinskim primanjima izdanu od banke iz koje je vidljiva visina mirovinskih primanja iz prethodnog mjeseca te ih dostave u poštanski sandučić kod ulaznih vrata zgrade Općine zbog poštivanja epidemioloških mjera. Ostali umirovljenici koji su već primali božićnicu nemaju tu obavezu jer su evidentirani u općinskom sustavu.

Umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu božićnice i ispunjavaju propisane kriterije, navedene podatke moraju dostaviti najkasnije do 30. studenoga 2021. godine kako bi ih pravovremeno mogli obraditi u sustavu te im dostavili istu.

Isplata božićnice vršit će se putem pošte na kućne adrese umirovljenika.

Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj telefona 01/2797-097 ili na službenoj internet stranici Općine Gradec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime